Músics

Kiev Portella

Kiev Portella

Informació

S'ha enregistrat el teu vot.
¡Moltes gràcies! la teva valoració s'ha enregistrat correctament.
Dades bàsiques
Especialitats: Piano
Població: Maó
Descripció
La sensibilitat musical que posseeix Kiev Portella va recolzada en tot moment per l'afany de transmetre contínuament les sensacions que sent sobre l'escenari.

La seva no és una carrera convencional, va començar a estudiar piano als 12 anys i des del principi ja tenia clar que el piano seria l'amic que l'acompanyaria durant la resta de la seva vida. Des del principi ha estat una carrera brillant, als 18 anys ja es presentava com a solista amb l'Orquestra Simfònica de Balears a l'Auditòrium de Palma de Mallorca davant més de 1700 persones i des de llavors ha estat convidat a actuar juntament amb aquesta i moltes altres orquestres i directors del país o estrangers.

Ha tocat en diferents països d'Europa i encara que ha estat convidat diverses vegades a actuar en els EUA i Mèxic a causa de raons de força major mai no s'ha arribat a materialitzar.

És guanyador de diversos premis Nacionals i Internacionals.

Ha gravat per a televisions i ràdios, així com també un cd anomenat "Llevant" que reflecteix ja una gran maduresa musical i que va veure la llum a Basilea (Suïssa) quan tenia 26 anys.

En música de cambra ha tocat amb diferents formacions com el Liverpool String Quartet a Anglaterra o el Quintet Gradiva dins el cicle de cambra de l'OBC a Barcelona i últimament té el plaer de formar part del Trio Rec 4 al costat dels grans músics Sarah Bells (violí) i Jean Baptiste Teixier (violoncel) amb qui actuarà a Espanya i Alemanya presentant aquest nou trio.

És membre jurat de diversos concursos internacionals així com també membre fundador de la Fundació Frederic Mompou a Barcelona i des de l'any 2007 professor de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona.

Ha estrenat mundialment obres dels compositors Abraham Tena, Peregrí Portolés, Miguel Farías (Xile) i Wei Zhigong (Xangai). Peregrí Portolés i Abraham Tena li han dedicat en més d'una ocasió algunes de les seves obres.

Ell no és un pianista típic ni li interessa la perfecció mecànica. Kiev Portella utilitza la música com una eina necessària per fer d'aquest món un món més humà. Des de 2007 combina en els seus concerts música clàssica amb música d'estil "new age" i també bandes sonores. Per a ell no hi ha música clàssica i música lleugera, sinó que tan sols hi ha bona música i no tan bona, i per tant la seva tasca és trobar la que més li ajuda a donar aquest missatge esperançador i de pau en una societat cada vegada més perduda en la globalització i aglomeració d'informació.
Fotos
Vídeos