Escriptors

Pilar Vinent Barceló

Pilar Vinent Barceló

Informació

S'ha enregistrat el teu vot.
¡Moltes gràcies! la teva valoració s'ha enregistrat correctament.
Dades bàsiques
Telèfon: 657012083
Especialitats: Escriptora de Menorca. Els gèneres que més conrea i en què es troba més còmoda són la literatura infantil i la narrativa històrica.
Població: Ciutadella
Descripció
Nascuda a Ciutadella de Menorca el 1960, es va llicenciar en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona (1982) i un any més tard va obtenir la plaça d'assessora lingüística del Consell Insular de Menorca, professió que exerceix des d'aleshores i que li permet el luxe de poder dir que treballa en allò que més l'apassiona: la llengua i la cultura catalanes.

Aquell mateix any (1983) va guanyar el Premi Ateneu d'investigació històrica (Maó) pel seu treball "Procés de desnaturalització i abolició de la Universitat General de Menorca (s. XVI-XVIII)".

Aficionada des de petita a la lectura i a l'escriptura, ha obtingut diversos guardons en el camp de les lletres:

- Premi de Narrativa Infantil Ciutat d'Eivissa (2010) amb el conte "La tortuga de Binirraïmet"
- 2n premi en el XVII Premi de Narrativa Frederica Montseny de l'Ajuntament de Manlleu (2011) amb el relat "El portamonedes de plata". Podeu accedir-hi a través de l'enllaç http://www.manlleu.cat/la-ciutat/cultura/premi-de-narrativa-frederica-montseny-de-manlleu-anys-2006-a-2011.htm
- Premi de Literatura Infantil des Mercadal i Fornells (2012) amb el conte "La troballa d'un dia de trons i llamps"
- Guanyadora del XXXIII Concurs Literari Francesc d'Albranca convocat per l'Ajuntament de Ferreries (2014) amb el relat "Blau d'ultramar"
- Premi de Literatura Infantil des Mercadal i Fornells (2014) amb el conte "Els gegants de Melosa"

Així mateix, algunes de les seves obres han quedat finalistes en diferents certàmens literaris, com el Premi de Narració Curta Illa de Menorca (4a, 5a i 21a edicions, amb els relats "Una mala passada", "El petit uzbek" i "Els cireres floreixen a l'abril" (2014), i el Premi de Narració Curta Nou de Juliol convocat per l'Ajuntament de Ciutadella el 2008, amb "La dot".

També ha col·laborat en diferents publicacions locals de Menorca amb articles sobre llengua i sociolingüística, així com en diferents Quaderns de Folklore del Col·lectiu Folklòric Ciutadella, ja sigui com a prologuista o com a coautora en el Quadern núm. 99, titulat "Encantaments d'avui en dia", amb l'adaptació de la rondalla recollida pel mestre folklorista Andreu Ferrer Ginard titulada "S'alfàbia de sa ventura".
Fotos