Cantants

Simon Orfila Riudavets

Simon Orfila Riudavets

Informació

S'ha enregistrat el teu vot.
¡Moltes gràcies! la teva valoració s'ha enregistrat correctament.
Dades bàsiques
Especialitats: Baix-baríton
Població: Alaior
Descripció
Va néixer a Alaior (Menorca) el 1976. Als 16 anys va iniciar els seus estudis musicals i de cant al conservatori de Menorca. Als 18 es va traslladar a Madrid, on es va formar durant tres anys a l'Escola de Música Reina Sofia, amb el gran tenor i catedràtic de cant Alfredo Kraus. També van ser els seus professors: Suso Mariategui i Edelmiro Arnaltes.
A l'actualitat i quan la seva agenda l'hi permet, segueix els consells del gran baix Bonaldo Giaiotti a Milà.
Ha participat en nombrosos concerts i recitals a Espanya i Europa. Entre tots ells, podem destacar: l'obertura de l'Auditori Alfredo Kraus a Aspe (Alacant), on va cantar amb el gran tenor; un concert a l'Auditori Nacional de Madrid; i un altre en el Palau del Pardo, ambdós amb la presència de sa M. La reina Sofia.

El seu repertori concertístic d'oratori inclou: Rèquiem de Mozart (Bilbao, Bergen, Palma), Rèquiem de Verdi (Alacant, València i Castelló (sota la direcció de Rostropovich), Teatre Monumental de Madrid, Maestranza de Sevilla, Palma de Mallorca), La Creació (Menorca, Tolosa), Stabat Mater de Rossini (Auditori Nacional de Madrid, San Carlo de Nàpols).

El seu repertori operístic inclou: Turandot (Gran Teatre del Liceu de Barcelona en les seves funcions inaugurals), Le Nozze di Figaro (Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Teatro Real de Madrid, Las Palmas de Gran Canària, Teatre Campoamor d'Oviedo, Sant Carlo de Nàpols, Deutsche Oper de Berlín, Seül Corea, Santiago de Xile), Norma (Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Escorxador Legazpi de Madrid, Munic, Berlín, Macerata, Roma, Tòquio), Lucia di Lammermoor (Gran Teatre del Liceu de Barcelona , Menorca, Lübeck, Sant Carles de Lisboa), La Donna del Llac (Pamplona, ??Sant Sebastià, Sant Carles de Lisboa), Don Giovanni (Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Graz, San Carlo de Nàpols, Torí), Aída (Menorca , Sant Carles de Lisboa), La Cenerentola (Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Teatro Real de Madrid, Pamplona, Valladolid, San Carlo de Nàpols, Gènova, Torí, Montpellier, Ginebra), Il Viaggio a Reims (Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Teatre Reial de Madrid, Florència), Sócrate Imaginari (San Carlo de Nàpols, Teatro alla Scala de Milà), Samsó et Dalila (Gran Teatre del Liceu de Barcelona amb Josep Carreras), I Puritani (Gran Teatre del Liceu de Barcelona amb edita Gruberova, Les Palmes de Gran Canària, Menorca), Boheme (Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Arena Flegrea a Nàpols), la Clemenza di Tito (Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Palau de la Música de València, Torí), la Gazzetta (Oviedo, Viena), Don Carlo (Palma de Mallorca, Teatre Real de Madrid), Maria Stuarda (gran Teatre del Liceu de Barcelona) Lucrècia Borja (Las Palmas de gran Canària), El Barber de Sevilla (Florència, Oviedo), Tosca (Oviedo), Elisir d'amore (Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Menorca), Adriana Lecouvreur (Palma de Mallorca), Semiramide (Gran Teatre del Liceu de Barcelona), La vida Breu (Sevilla), Adelaide di Borgongna (A Corunya), La Fattucchiera (Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Auditori Nacional de Madrid), Favorite (Gran Teatre del Liceu de Barcelona), un Ballo in Maschera (Gran Teatre del Liceu, Palma), Il Trovatore (Palma de Mallorca ).

Els seus enregistraments en CD i DVD són: La Fattucchiera de Vicenç Cuyàs, en CD, per Columna Música; Il Viaggio a Reims de Rossini, en DVD, per TDK; la Cenerentola de Rossini, en DVD, per a la RAI; I Puritani de Bellini, en DVD, per TDK; Norma de Bellini, en DVD, per DYNAMIC; i La Gazzetta de Rossini, en DVD, per OPUS ART.
Fotos
Vídeos