Cantants

Tina Servera

Tina Servera

Informació

S'ha enregistrat el teu vot.
¡Moltes gràcies! la teva valoració s'ha enregistrat correctament.
Dades bàsiques
Especialitats: Cantautora
Compositora
Població: Es Mercadal
Descripció
Des Mercadal (Menorca – Illes Balears), afincada desde fa molts d’anys a Mallorca (Illes Balears).
Comença com a professional l’any 1990. Cantant de diferents formacions musicals: “Els Carrosses”, “Generacions” (orquesta de 12 componentes), “Orquesta Orient”, “Raixa”, “Bàlitx”. Actúa durant uns anys diàriament, als millors hotels i sales de festes de Mallorca interpretant versions.
En 1999 decideix agafar un nou camí: lluitar per la seva propia música, i donar a conéixer les seves pròpies composicions. Crea la seva primera cançò, lletra i música als 9 anys.
L’any 2000 obté un dels primers premis, en el primer Concurs de Cancò Mallorquina que organitza Radio Marratxí (Mallorca-Espanya). En el 2001 publica el seu primer cd com a cantautora “Missatges” (Ona Digital) per aquesta ocasió compon 11 temes en català-menorquí. Als següents anys comparteix cartell en actes, concerts, homenatges, amb els millors artistes de les Illes, i alguns nacionals e internacionals. Al 2002 Crea una sintonía per a Radio Montüiri (Mallorca). A partir del 2004, es la presentadora del programa de TV “Gent de primera” de Telenord (TV local de las Islas Baleares - Espanya). Dirigit per grans reporters i professionals de la comunicació, amb premis a nivell nacional e internacional com a Miguel Vidal i el gran comunicador Tomeu Garcíes.
En el 2005 el Consell Insular de Mallorca, li aprova i li patrocina, un projecte musicalque presenta, com a Presidenta de la Associació de cantautors i músics Compàs de Mallorca que va formar.
El 2008 Crea varies cançons e interpreta en directe, dins el projecte en comú teatre-música, per la versió del excel.lent director i actor peruà Alberto Yarasca, de l’obra de teatre “Diatriba de amor contra un hombre sentado” de Gabriel García Márquez.
En el 2009 Autoprodueix el seu segon cd “Ternura” (compon 9 cançons en castellà i 2 en francès). El gran pianiste Jaume Padrós (Mussolet) fa els arranjaments musicals del disc. Va tenir la col.laboració com a adaptador dels dos temes en francès, l’esplèndit actor i esceneògraf francès Philippe Duchesnay.
Crea el mateix any una Nadala Rim Ran Rum per el programa radiofònico “La estrella Polar” a nivel nacional de la Cadena COPE del que és el productor Pedro Pérez, conegut per haver produit programes com el de “ Encarna de noche” i "Directamente Encarna” entre altres.
Col.laboracions: Participa i col.labora als discs "Músics per la llengua 2002" i "Sa Nostra Música" de Radio Balear 2009.
El Maig del 2011 obté, d ’ entre més de 200 compositors internacionals, i més de 450 cançons presentades al concurs, el DÈCIM lloc en la final del primer “ Concurso Internacional de Compositores de Musicarte- MÉXICO “ amb la cançò “Verde Azulada Mar”. A la par, la mateixa cançò obté el PRIMER PREMI en el “Concurso Musicarte-México Repercusión en Youtube” , promogut per la mateixa Sociedad Internacional de Compositores, que finalitza el gener del 2012. . La seva cançò "Ni te imaginas" del disc Ternura, n presentada al mateix concurs, queda en la posició 25.
El novembre crea una rumba-bolero per a la “Asociación Pro-ayuda a Discapacitados Prodis (Pollença- Islas Baleares)” titulada "Pueden ser amados". El decembre 2011 crea ( fent ja a partir d’ara els arranjaments musicals de les seves cançons) la Nadala " Ding Dong" . Sona la cançò com a primícia en el programa "La noche" de La Cope a nivel nacional, gracias altre vegada al excel.lente productor Pedro Pérez.
El 21 de agosto del 2012 la seva cançò "Ompliré el meu cor" dedicada a Menorca, inicia el primer video que creen el Grupo de Facebook "Fotos Antigues de Menorca" per la seva primera "Trobada". En octubre del 2012 és la cançò “M’acarícies Menorca” que crea expressament per aquest mateix grup, forma parte de la banda sonora del segon video creat per la 2ª Trobada de Fotos Antiguas de Menorca. I així en varies ocasions més…”Entre Menorca i Mallorca” (cançò triada també pel grup de “Fotos Antiguas de Mallorca”), “Mai Joana i Mô”, “Sant Joan”, “Açò, açò és Ferreríes “,” Cançoneta a nes Castell” “Voltant per tu Ciutadella”, etc…. acabant convertint-se amb la col.laboradora habitual dels seus companys…
Crea pel Nadal 2013 la Nadala “El Tren de la Navidad” un homenatge a totes les persones que transformen amb la seva solidaritat i empatía, els 365 díes de l’ any en un real Nadal.
L’ abril del 2014 crea “Sa Bahía” pel grup FAM Fotos Antiguas de Mallorca (página del Facebook) per cel.lebrar el seu tercer aniversari. Forma part la cançò, d’un extraordinàri video dedicat a la Badía de Palma de Mallorca (Illes Balears). El setembre crea pel mateix grup de fotos, “Si m’has agradat Ciutat“.
Aquest mateix any al final de juny col.labora en el pregó de les festes de Sant Martí (Es Mercadal-Menorca) amb una carinyosa acollida del numbrós públic assistent.
Actualmente segueix preparant nous projectes, col.laboracions, moltes vegades també en causes benèfiques i solidaries, preparant i fent concerts acústics i cada vegada més propers. Allà a on la criden intentar ser-hi.

Facebook: Tina Servera Youtube Tina Servera
Fotos
Vídeos