Culturals

Ateneu de Maó

Ateneu de Maó

Informació

S'ha enregistrat el teu vot.
¡Moltes gràcies! la teva valoració s'ha enregistrat correctament.
Dades bàsiques
Telèfon: 971360553
Població: Maó
Descripció
Entitat cultural sense ànim de lucre.

HISTÒRIA

La fundació de l’Ateneu es va originar per la inquietud d’un grup d’intel•lectuals menorquins, que van donar suport a persones amb iniciativa de la talla del metge Alabern i el professor Pérez de Acevedo, primers impulsors de la idea de l’Ateneu durant el curs 1903-1904. L’any 1905, el doctor Alabern va fer el discurs inaugural de l’Ateneu com a tal, institució sorgida dels models de Madrid i Barcelona. La filosofia de l’Ateneu va ser descrita de la següent forma. “El Ateneo es agrupación enciclopédica de hombres doctos que practicando la mas absoluta tolerancia van a la cultura por la critica”.

L’etapa que podem considerar fundacional durant la Restauració i els inicis de la Dictadura ocupa tot el període de la presidència del Sr. Antoni Victory Taltavull, militar de carrera que va presidir l’Ateneu durant 25 anys.

Actualment, l’entitat està presidida per la catedràtica d’Arqueologia Doctora Margarita Orfila Pons, que per cert, és la primera dona que presideix l’entitat.


EDIFICI

L’edifici segueix les pautes d’arquitectura tradicional de les cases senyorials dels segles XVIII i XIX de Maó. Consta de planta baixa i dos pisos. A la planta baixa trobem l’escala principal i els accessos, on s’ubica la galeria de fotos dels antics presidents de l’entitat, amb una superfície en conjunt de 70 m2.

A la primera planta es troba el Saló d’Actes, dues sales de biblioteca, la Sala Vives Llull Sala de Tertúlies i el Museu de Ciències Naturals, a més de les dependències administratives i de serveis, ocupant un total de 510 m2.

A la segona planta disposem de varies aules on s’imparteixen classes de diverses disciplines.
Fotos