Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
L’exposició retrospectiva "ZULEMA BAGUR 1990-2015" es prorroga fins el 4 d’abril

 L’exposició retrospectiva itinerant "ZULEMA BAGUR 1990-2015", a la Sala d’exposicions del Roser a Ciutadella, obrirà les seves portes durant els dies de Setmana Santa. L'èxit de públic i la conveniència d'oferir una activitat cultural més durant aquests dies de festa ha dut a l'Ajuntament de Ciutadella a prorrogar l'exposició sis dies més. 

L’exposició, organitzada pel Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ciutadella repassa 25 anys de creació artística de Zulema Bagur.  La mostra es la primera exposició retrospectiva de Zulema Bagur que s'organitza i ens aproxima a l'evolució del seu llenguatge i a les diferents manifestacions artístiques que al llarg d'aquests anys ha explorat. 

L'exposició, comissariada per Carles Jiménez, està estructurada al voltant de vuit temàtiques sobre les que gira l'obra de l'autora i que han constituït al llarg d'aquests 25 anys els nuclis sobre els que ha experimentat tècnica i llenguatge: Orígens, Arquitectures, Pedra-terra, Aeris, Ports, Dia a dia al taller, Projecte Reynolds, Món vegetal i Nuesa. Cadascun d'ells conté obres de diferents anys que permeten copsar els diferents tractaments de la llum, el color i la pinzellada, així com els canvis de registre, sovint subtils, que s'han anat succeint. Aquesta visió panoràmica, no cronològica, posa l'èmfasi en un dels elements més definitoris de na Zulema Bagur: el paisatge menorquí. Parlar de Zulema es parlar de paisatge, territori, natura. 

El seu llenguatge artístic descompon la natura en taques, matèria i pinzellades, gestuals, expressives i directes, per suggerir i portar a descobrir més enllà del que veiem. Parteix de la natura, recercant l'essència de les coses, l'expressió de les emocions a traves de la forma, el moviment i la vida, la llum i el color. Treballa l’oli, l’aquarel•la, el collage, acrílic, dibuix i tècniques mixtes, treballant en la darrera etapa amb la inclusió de les paraules a les pintures. Han inspirat la seva obra l’illa de Menorca, el Mediterrani, i ha explorat també la figura humana. 

L’exposició pot ser visitada fins al 4 d’abril a la Sala municipal d’exposicions El Roser, Ciutadella de Menorca.

Horari: de dilluns a dissabte de 10,30 a 13’30 i de 17,30-20,30

Dijous i Divendres Sant obert. 

+ articles i entrevistes