Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
43è Festival de Música d'Estiu de Ciutadella 2015

 4/7/15

El Festival de Música d’Estiu de Ciutadella, a punt                                                                                       


L’edició nombre 43 del Festival de Música d’Estiu de Ciutadella és a punt de començar. Just tres mesos després d’haver estat elegida, la nova junta directiva de Joventuts Musicals de Ciutadella, encapçalada per Pili Carreras com a presidenta però amb l’incondicional estaló de la resta de l’equip, té enllestit el programa i els detalls d’aquesta cita ja habitual amb els estius musicals a Ciutadella, que enguany també hi serà present. Dels 6 concerts programats, sempre a les 21.30 hores, n’hi haurà 4 que es faran al Claustre del Seminari i 2 a l’antiga església dels Socors, també amb entrada des del carrer del Seminari.


La primera de les cites, als Socors, és amb la música que oferiran els pianistes Suso González i Marco Mezquida a quatre mans i la coral de la Capella Davídica de la Catedral de Menorca, dirigida per Isabel Juaneda. Aquest concert inaugural, després que l’any passat tots els concerts del Festival es fessin a l’agost, tornarà a tenir lloc el 9 de juliol, data que coincideix amb la commemoració de l’assalt turc de 1558 a Ciutadella i que venia essent la data habitual de l’estrena d’aquest esdeveniment musical. Una altra de les particularitats d’aquest concert, i que per açò també el fa especial per a l’entitat, és que tindrà caràcter benèfic en favor de Càritas Diocesana de Menorca.


El segon concert del Festival arribarà el dilluns 13 de juliol, al Claustre del Seminari, amb ‘Una nit F(a)usta’, significant el primer concert a Menorca de presentació del nou disc de Cris Juanico, ‘F(a)usta’, qui actuarà acompanyat de Joan Solà-Morales (contrabaix) i del quartet de cordes format pels músics de l’OCIM Ester Pons (violí primer), Blanca Coll (violí segon), Andreu Cardona (viola) i Pau Cardona (violoncel). El tercer concert, que tancarà el mes de juliol, l’oferirà el trio de corda italià Musica Aperta el dilluns 27 de juliol al Claustre del Seminari.


Ja a l’agost, el Festival continuarà, el dia 3 al Claustre del Seminari, amb la música del quartet de saxofons Fukio Ensemble, grup actualment resident a Colònia (alemanya) i on s’hi integra el menorquí Xavier Larsson. El dimarts 11 d’agost, aquest als Socors, arribarà l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca (OCIM), que en aquesta ocasió estarà dirigida per Francesc Prat; mentre que l’actuació que tancarà la 43a edició del Festival de Música d’Estiu de Ciutadella l’oferirà, el dilluns 17 d’agost al Claustre del Seminari, el pianista francès Jean François Dichamp.


Les entrades i els preus

Els preus de les entrades seran els mateixos per a tots els concerts excepte per al de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca (OCIM). Així, el preu per als socis de Joventuts Musicals de Ciutadella serà de 12 € (15 € el dia de l’OCIM), mentre que serà de 20 € (25 € el dia de l’OCIM) o de 16 € (també el dia de l’OCIM) per als no socis i depenent de si es compra una entrada numerada o sense numerar. Els fillets menors de 12 anys tenen entrada gratuïta, mentre que els socis d’altres Joventuts Musicals i de la Capella Davídica, així com també els estudiants de música i jubilats podran aconseguir les entrades a 16 €, també si aquestes són numerades.


S’ha de dir, també, que s’han posat a la venda abonaments per a tots els concerts, al preu de 70 € per als socis de l’entitat organitzadora i de 120 € per als no socis. Encara és possible aconseguir-ne aquest dissabte 4 de juliol adreçant-se de 10 a 12 hores del matí als Socors.


Per aconseguir les entrades anticipadament de cada concert es pot anar a la botiga Foto Hernando de Ses Voltes, telefonar al 636 866 610 o bé fer la reserva a través de la web www.jjmmciutadella.com. Els dies dels concerts, la taquilla s’obrirà una hora abans, a les 20.30 hores, mentre que l’entrada del públic començarà a les 21 hores.


“Il•lusionats i amb ganes que comenci”

D’altra banda, una de les novetats d’aquesta edició serà que, gràcies a l’acord de col•laboració a què s’ha arribat entre Joventuts Musicals de Ciutadella i el Museu Diocesà, durant els descansos dels concerts serà possible visitar de forma gratuïta una de les sales del Museu, que cada vegada serà diferent.


Tant la presidenta Pili Carreras com la resta de membres que des de mitjan març integren la nova junta directiva de Joventuts Musicals de Ciutadella s’han mostrat molt “il•lusionats i amb ganes que comenci” aquesta 43a edició del Festival de Música d’Estiu, la primera que han organitzat com a equip i tot esperant que les hores i hores de feina gustosa que ha implicat es vegin recompensades amb el gaudiment de la música per part de tots.


Des de la directiva es diu que “ens mou la passió per la música i la cultura, i volem que l’entitat i el Festival, malgrat les dificultats, segueixin endavant, a la vegada que aportar la nostra part per contribuir a fer un món més unit i en pau”. I és que la música, “que és un llenguatge universal i que uneix tant a qui toca com a qui escolta, perquè possibilita la comunicació i es tradueix amb més possibilitats de trobada i de solidaritat entre tots, és una bona oportunitat per aconseguir-ho”. El 43è Festival de Música d’Estiu de Ciutadella és a punt de començar.


+ articles i entrevistes