Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
"Anatomia" de Carles Gomila.
D’entrada, sembla que parlar d’anatomia sigui només parlar del cos (humà o no) i de les seves parts. Doncs bé, no aniran gaire errats aquells que així pensin. El fet és que l’obra de Carles Gomila se centra sobretot en l’estudi del cos, principalment l’humà. Qui conegui la seva obra, efectivament així ho podrà constatar. Aquesta raó tan simple podria semblar suficient per argumentar el motiu d’haver escollit aquest terme científic com a títol d’aquesta exposició. Però no, hi ha altres motius prou rellevants, ja que l’anatomia es basa en la dissecció de les parts d’un organisme per a procedir a estudiar-lo. És també aquesta dissecció la que ens anima a parlar d’anatomia: la dissecció de l’autor i la seva obra. Ens remetem a aquest doble sentit a fi de poder mostrar la configuració d’un tot conformat per l’artista i la seva pintura com a unitat indivisible.

Així, per una banda, analitzarem la persona, l’autor, l’artista, l’entitat creadora, el qui amb els seus perquès. I, per l’altra, ens centrarem en l’obra, la pintura, la tècnica, els materials, el què i tots els seus coms.

La intenció, realment, és que el públic pugui submergir-se en aquest tot que és el món de Carles Gomila, amb la finalitat que pugui entendre qui és aquest personatge i per què pinta aquestes obres. Amb aquest motiu, l’artista ens obre les portes de casa seva i, també, les de la seva ment perquè anem descobrint les zones més desconegudes del seu món. En un exercici de sinceritat i transparència, l’autor ens parlarà de la seva vida com a artista i ens desvetllarà alguns dels secrets que hem de conèixer per a la contemplació i el gaudi ple de les seves obres.

Sergi Cleofé Huguet.

 

 

 

Hola,

Em dic Carles Gomila i em dedic a la pintura. M'agrada tafanejar en molts jardins, però principalment faig de la meva vida pintures, i de les pintures, sous. Quan no aconseguesc sous, continui pintant, perquè és el que em ve de gust fer de totes maneres.

No tenc hobbies, no conceb fragmentar el desig i l'obligació. No tenc horaris, no em fa ganes desconnectar. M'aplic auditories personals per a complir amb els requisits mínims d'honestedat, productivitat i autenticitat. Mai aconseguesc superar-les, i n’estic content: hi ha tant per arribar a ser!

Vaig néixer a l'illa de Menorca (Espanya) el 1978 i vaig decidir entregar-me a la pintura des de molt jove. No sempre ho vaig tenir tan clar; en el seu moment vaig dubtar entre art i ciència, i em vaig decidir pel que em consider més capacitat. He de mencionar que vaig estudiar Belles Arts a Barcelona, açò no obstant la meva formació és fruit de l'estudi dels grans mestres. Som —i seré— un etern estudiant.

 

En la meva pintura perseguesc el perfum dels clàssics, el compromís d’allò atemporal que nodreix els cossos d'un vigorós ímpetu. Una pintura tendra i al mateix temps torbadora, suggeridora, vivaç, amb cos, mesura i elegància.

Actualment treball amb galeries d'art a Espanya, a la Gran Bretanya i als Estats Units, si bé dedic la major part del temps a treballar per a col·leccionistes privats. No concedesc gaire valor als currículums, així que us estalviaré aquesta murga. Preferesc que em jutgeu per les meves obres, no pels que les vénen.

En aquest catàleg es recullen les meves anotacions sobre art en general, i pintura en particular. És un exercici de sinceritat per mitjà del qual desitjaria avivar la vostra curiositat per la creació artística, i explicar-vos les aventures que corren les obres fins a trobar una llar.

Carles Gomila. Maig del 2014.

 

+ articles i entrevistes
Esdeveniment relacionat
Sa cova de s'aigua