Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Entrevistes
Àngels Anglada, una veu a l'alça
Àngels Anglada és una artista de Ciutadella. A més de cantant al trio musical “D’Acústic” i al duet “Àngels i Simó”, ha participat a obres de teatre, teatre musical, diferents concerts i homenatges i ha presentat esdeveniments arreu de l’illa. Podeu consultar la seva fitxa aquí:

http://www.nanventura.es/ca/artista/angels-anglada/49


Amb un gust especial per cantar i sempre agradable de sentir i escoltar, coneguem un poc més a l’artista.


1.- Quin tipus de música feis amb el teu grup D’Acústic?


Bàsicament feim versions en format acústic de hits de la música pop-rock internacional. Són temes que hem sentit tota la vida i que ens han acompanyat sempre, però intentam donar-li un toc diferent i, amb el meu timbre de veu, fa que soni més melòdic i suau, també, amb la incorporació d’en Quim Ribó, hem introduït més percussió, pel que sona més fresquet i ens ha donat molt bons resultats.

 2.-Amb quin tipus de música te sents més identificada? Per què?


Doncs, la música que més m’identifica és, sens dubte, la música rock, en totes les seves variants. D’açò n’és culpable, en gran part, el meu germà, el qual escoltava rock dur a casa a tota hora i, és clar, tant d’escoltar-la va arribar un punt que me va enganxar!. Vaig tenir la meva etapa rockera, no ho negaré, però amb els anys he après a escoltar altres coses i m’agrada tot! Per exemple, altres estils musicals més rítmics i ballables, com ara el soul i el funk. 3.-D’entre els espectacles en els que has participat, en quin format te trobes més còmode a l’hora d’interpretar? Musical, petit format, gran format...?


He tingut la sort de poder participar en diferents espectacles, tots ells molt diferents un de l’altre i en tots he après moltes coses i m’han enriquit musicalment, però al que més còmode me sent i transmet millor, és en petit format i, molt millor, si és en acústic. Allò que és senzill i poc carregat, pens que té un encant especial i crec que la meva veu hi encaixa millor.4.-Algun record o anècdota que es pugui explicar?

Sí! Tenc una anècdota divertida que record molt bé. Quan representàvem el musical “Es Pirates”, just abans de començar, quan el públic estava en silenci esperant que s’obrís el teló, a un company meu no li van pensar a mutejar el micròfon inhalàmbric i tot el públic va poder escoltar com ens explicava que havia d’anar a fer les seves “necessitats”. Noltros no sabíem que s’estava escoltant a fora, però al cap d’un segon, va venir el productor corrents a dir-nos que s’havia sentit tot!...imagina....no podíem aturar de riure!5.-Aquest estiu t’hem pogut sentir a diferents espais de Menorca. Ens interessa saber què estàs preparant, si tens nous projectes, temes nous, temes propis...


Aquest estiu ha estat el que més actuacions hem fet i gran part és gràcies a la decisió de muntar, paral•lelament, el duet amb en Simó, això ha permès que, als llocs on no era possible actuar-hi amb el trio d`Acústic, poguéssim oferir el mateix repertori però en format reduït, fent-lo més íntim i càlid.

Vist que ens ha funcionat molt bé i ens entenem tots tres, la nostra idea és continuar l’estiu que ve amb un repertori ben renovat, dins la mateixa línia que fins ara. Ja m’agradaria molt poder crear temes propis, però me fa molt respecte. Composar és un tema que tenc pendent, és cert, però requereix molts coneixements i has d’estar, musicalment, molt preparat, però....qui sap...tot arriba!

Durant aquest any m’han proposat alguns projectes musicals, però he renunciat a ells per voler ser ferm als meus principis i gustos musicals. Pens que està bé provar coses noves, però si no te sents a gust, deixes de fer-les amb el cor i açò, l’espectador ho percep i desapareix el que és fonamental: GAUDIR DEL QUE FAS.6.-Un desig musical o cultural per a Menorca?

Només voldria que la riquesa cultural que tenim a Menorca no decaigui i vagi creixent cada dia. És sorprenent veure de quina manera pugen els fillets i filletes! Tenim uns professors boníssims que fan una gran tasca amb ells, demanaria que açò no canviï mai i, sobretot, el que més desig, és que no desaparegui la música en directe. Apostem per tenir locals que ho promoguin i ens donin la possibilitat de poder oferir el que duim a dins i, el més important, que les institucions apostin per la CULTURA per damunt de tot!!!+ articles i entrevistes