Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
Centre Artesanal de Menorca

11/9/14

El Centre Artesanal de Menorca és un espai de titularitat pública des d’on es fa difusió i promoció del sector artesà local, combinant la venda dels productes de la marca de garantia “Artesania de Menorca” amb exposicions temàtiques i activitats que donen a conèixer l’artesania menorquina. 

 


Des de la seva inauguració, el desembre de 2005, s’han marcat dos àmbits d’actuació: per una banda, s’estan duent a terme activitats que contribueixin en la professionalització dels artesans, amb la introducció de conceptes com disseny, marca, imatge, gestió, màrqueting o noves tecnologies; per l’altra, es proposen activitats de lleure, com visites guiades, rutes i demostracions, per fomentar l’interès i el coneixement del sector entre residents i turistes.


Així mateix, el Centre Artesanal esdevé un punt d’informació especialitzada per atendre les demandes d’aquelles persones que, volent aprofundir en els aspectes més significatius de l’artesania de l’illa, tenen a disposició, a part de les exposicions, una petita biblioteca de temàtica artesana i l’atenció personalitzada per contactar amb els artesans. 

 


A dia d’avui, la visita al centre consta d’una exposició permanent sobre els oficis artesans, una sala d’activitats temporals que actualment acull l’exposició ‘Avarca de Menorca: del camp a la passarel•la’, un jardí-mostra d’artesania popular i la botiga. De forma ocasional, el vestíbul d’entrada també es converteix en zona d’exposició, com l’actual mostra de joieria ‘Menorca Contemporània’.


La combinació d’elements tradicionals amb peces contemporànies és el que confereix al Centre Artesanal la seva singularitat i el caràcter representatiu de l’artesania de Menorca d’abans i d’ara.    + articles i entrevistes
Esdeveniment relacionat