Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Entrevistes
Clara Enrich, una enamorada de la música.
Na Clara Enrich ha estat sempre vinculada al món de l’espectacle, fent teatre amb el Grup de Teatre de Sant Miquel de Ciutadella, en diverses produccions i participant com a músic en moltes altres postes en escena.

Hola Clara!

1.-Ara estàs estudiant. Ens contes on i el què? Què tal la relació amb els companys, hi ha algú més de Menorca?

Hola Nan! Estic estudiant Musicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i compagin els estudis amb el Grau Professional de Violoncel al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. La veritat que és molt polit poder compartir la música, la passió, l’art en si amb altra gent i sobretot si, com és el meu cas, t’has trobat amb bons amics i companys. De fet, a la universitat vaig amb una al•lota de Maó que ja coneixia del batxillerat. 


2.- Tenint en compte que a casa sempre heu estat vinculats al món de la cultura, era inevitable voler estudiar alguna branca artística? 

A diferència de molts pares, els nostres sempre ens han recolzat en les decisions que hem pres, encara que, com tots, ens han guiat tenint en compte el que és més convenient per a nosaltres. I, en definitiva, no hi ha res millor que estudiar el que realment t’agrada. Per tant, inevitable no ho sé, però bastant probable sí. Finalment, les dues germanes ens vam decidir per la branca artística, i alguna cosa haurà influït el fet que a casa hi haguem estat tan implicades des de que vam néixer. 


3.- Per què vas elegir el violoncel com a instrument?

Record que quan vaig decidir començar amb la música me feia molta il•lusió tocar el contrabaix, però ara quan hi pens don gràcies d’haver escollit el violoncel. Ja pesa prou! Supòs que va tenir alguna cosa a veure el fet que la meva tia Corretja també fos cellista. 

4.- Ens podries recomanar dues peces musicals per a violoncel? 

Destacaria especialment el “Concert per a violoncel i orquestra en Mi menor Op. 85” d’Edward Elgar. És una obra de principis del segle XX, encara que, des del meu punt de vista és totalment romàntica. 

Per altra banda, com que sóc una enamorada del Barroc us recoman les Suites de JS. Bach, i en concret la No. 1 en Sol Major. 

5.- Quan acabis la carrera, a part de participar en produccions, t’agradaria dedicar-te a la docència musical?

M’encantaria! De fet, ser professora és el meu propòsit de futur ja que m’agradaria poder ensenyar música des d’un altre punt de vista, és a dir, no com s’ensenya ara. Tot i que hi ha coses que estan bé, n’hi ha d’altres que, al meu parer, no tant. 

6.- Tens algun projecte musical en marxa?

Ara que s’apropa l’hivern és més difícil, encara que alguna cosa caurà! A partir del mes de juny segur que ja tindré més projectes en ment de cara a la temporada d’estiu. 

 

7.-Un desig cultural per a Menorca? 

Com ens va dir un professor el primer dia d’aquest curs: << Si hi ha alguna “cosa” que li falta a aquest món és gent com vosaltres >>. L’art, les humanitats, la cultura en general ens porta a una altra dimensió que no és comparable amb res més. És necessari per formar-nos com a persones humanes què és el que  som i hem estat creats per ser.

Per això i molt més, desitj que totes les persones tant artistes professionals, com “amateurs”, com gent a qui li agrada i no hi entén però gaudeix escoltant-nos i mirant-nos, no deixin d’estimar-se la cultura. Si ens l’estimem no desapareixerà, per molt que ens facin creure que sí. 

Gràcies Clara, salut i ventura!

 


+ articles i entrevistes
Sa cova de s'aigua