Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
Cris Juanico "Una nit F(a)usta" a Menorca


Sense gairebé descans, i després del concert inaugural del passat 9 de juliol, el 43è Festival de Música d’Estiu de Ciutadella continua navegant. Ara, aquest dilluns 13 de juliol a les 21.30 hores al Claustre del Seminari, és Cris Juanico qui hi arriba amb ‘Una nit F(a)usta’, el seu nou i sorprenent espectacle de presentació del seu darrer disc: ‘F(a)usta’. Si bé el debut d’aquesta ‘Nit F(a)usta’ fou a mitjans d’abril a Girona (Catalunya) i a principis de maig a Petra (Mallorca), aquest concert del Festival de Música d’Estiu significa l’estrena de l’espectacle a Menorca, tot després del seu exitós pas, també, la setmana passada, pel ‘Canet Rock 2015’ de Canet de Mar.


Al disc ‘F(a)usta’, a més a més de poder-se descobrir al Cris Juanico més dolç, càlid i emotiu, també s’hi dóna un gir sorprenent, i fins i tot atrevit, quant a la sonoritat a què ens tenia acostumats fins ara. Amb més maduresa, però segueix havent-hi ritmes de rock o de pop i de melodies d’arrel mediterrània, tot i que ara passats per la sonoritat no d’una formació clàssica de pop rock com fins ara sempre l’havia acompanyat (bateria, baix, guitarra, teclats i veu), sinó passats per l’embolcall d’un quartet de corda, d’instruments de fusta (violí primer i segon, viola i violoncel), que, juntament amb el seu ara per ara inseparable contrabaixista Joan Solà-Morales i ell mateix com a veu i amb la guitarra acústica, li dóna entrada, amb solidesa, a aquesta altra dimensió.


Al concert del Claustre del Seminari i integrat dins el Festival de Música d’Estiu, que el mateix Cris Juanico ha qualificat com a “marc ideal” per al seu nou espectacle, el cantant ciutadellenc s’acompanyarà del contrabaixista català Joan Solà-Morales i d’un quartet de corda format per altres quatre músics menorquins, tots ells, a la vegada, membres de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca: Esther Pons i Blanca Coll com a violinistes, Andreu Cardona com a violista i Pau Cardona com a violoncel•lista.


‘Una nit F(a)usta’, que compta amb una treballada i calculada posada en escena, intimista i relaxada, començarà amb els dos temes que obren el disc: ‘Com un infant’ i ‘Crec mirar’, per després, i durant boni bé hora i tres quarts de concert, anar intercalant la totalitat de les 11 cançons de ‘F(a)usta’ més la versió de ‘Viatge a Ítaca’ de Lluís Llach i, també, quatre temes de l’antic i extens repertori musical de Cris Juanico, que ha recuperat i arranjat expressament per a l’espectacle amb la nova sonoritat. Aquestes cançons, conegudes pel seu públic, sonaran, així, com si fossin també noves.


A més a més dels dos primers, els restants temes de ‘F(a)usta’ són ‘Amb un dit as vidre escric’, ‘No em facis ontes’, ‘És quan et sent aprop’, ‘Tot esperant Ulisses’ (d’Ovidi Montllor), ‘Ei, què fràgils som!’, ‘Al final dels temps (L’alè de les cendres)’, ‘Em dius que em vols estimar’, ‘Aquest puny d’illa’ i ‘Com dos proscrits’.


Com per a la totalitat dels concerts del 43è Festival de Música d’Estiu de Ciutadella, per aconseguir entrades anticipades per veure en acció a Cris Juanico amb la seva ‘Nit F(a)usta’, aquest dilluns 13 de juliol al Claustre del Seminari, es pot anar físicament a la botiga Foto Hernando de Ses Voltes de Ciutadella o fer una reserva a través de la web de l’entitat organitzadora: www.jjmmciutadella.com. Així mateix, la taquilla de l’espai s’obrirà a les 20.30 hores, una hora abans de l’inici del concert. El preu de les entrades és de 12 € per als socis de Joventuts Musicals de Ciutadella i de 20 € per al públic en general. Per als menors de 12 anys, l’entrada és gratuïta.


Dissabte 11 de juliol de 2015

 

Previa: Joan Mascaró

 


+ articles i entrevistes
Esdeveniment relacionat
Sa cova de s'aigua