Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
El peix irisat

Què ens passa quan ens sentim sols i creiem que ningú ens estima?

Si ho voleu descobrir, teniu una cita a “FirArtístic”, una fira cultural organitzada per “Artistes per Menorca” amb la producció de DAU Produccions. Serà el proper dilluns 7 de desembre a la Sala Multifuncional de Ciutadella amb la companyia de teatre “Cuqueta de llum”, especialitzada en llum en negre, que s'ha format recentment a Ciutadella de Menorca a partir de la voluntat i la il•lusió de dues persones: na Maribel Silvent Corrales i en Xavier Álvarez Coll. 

Na Maribel es va formar en clown a Barcelona i té molta experiència en dinàmiques infantils. Ha treballat més de 9 anys com a pallassa d'hospital a Sant Joan de Déu i 

d'altres centres de salut, i ha participat en muntatges de teatre, esdeveniments i animacions per a infants. Aquest curs imparteix les aules de teatre del Cercle Artístic de Ciutadella. 

En Xavier està format en interpretació escènica, escriptura i realització d'audiovisual. Ha actuat en vàries companyies teatrals, tant per a adults com infants. A Barcelona, va fundar juntament amb altres companys la Companyia Llunàtics, que engegava el camí del teatre de llum en negre per als més petits.


L'espectacle d’ “El Peix irisat" és una història original de Marcus Pfister  que va dirigit a infants d'entre 3 i 7 anys i que promet ser meravellós. 

A través d'aquesta trama d'aventures subaquàtiques, l'autor ens parla de la importància del valor de l’amistat, la solidaritat, l’altruisme... Valors que ens aporta compartir, respectar, tenir-nos confiança, lleialtat, entesa, interessos comuns... 

És una peça teatral de titelles de llum en negre, que es visualitzen gràcies a l'efecte de les llums de neó on personatges com el Peix Irisat, l’Estel de Mar, el Cranc, les meduses, el Peix petit, el Pop... i tot un banc de peixos ens faran viure una gran aventura.

Ens conta la història d’un peix que és molt admirat i respectat per tots els habitants del fons marí, per les seves escates de colors vius com els de l’arc Iris, i amb qui tots volen jugar.

Només hi ha un problema, i és que el Peix Irisat no es deixa estimar.

El seu caràcter orgullós i apàtic fa que la resta d’amfibis s’allunyin d’ell,  a poc a poc, fins que se sent sol i abandonat.

Però el nostre protagonista escoltarà el consell de l’Estrella de Mar i cercarà la manera de capgirar aquesta situació tant dolorosa: anirà a trobar l'Octopus, un pop savi i ancià del que diuen coneix tots els misteris de l’existència. 

Què li dirà el Pop? Aconseguirà convèncer al Peix Irisat perquè pugui posar solució al seu estat d’ànim? 

Veniu a  “FirArtístic” i ho descobrireu! Potser El Peix Irisat necessita la nostra ajuda...

 

Vídeo

Mari Genestar 

+ articles i entrevistes
Esdeveniment relacionat