Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Entrevistes
Entrevista a la Dolors, de vaDllibres: “vaDllibres representa una aposta ideològica per oferir continguts creatius de qualitat i impulsar la cultura a peu de carrer”

Quant de temps fa que porteu vaDllibres?

Fa ja més d’un any. El juliol de 2019 vam començar l’aventura.

Esteu satisfets amb com està funcionant aquest punt de trobada pels lectors ciutadellencs?

Sí, molt. vaDllibres és més que una llibreria, és un espai de cultura i hi fem moltes activitats que tenen molt bona acollida per part dels nostres lectors. També oferim serveis específics per escoltes i col·laborem amb diferents centres i entitats.

Aquest és un ofici on mai saps què passarà, qui entrarà o què et demanaran. Dolors, ser llibretera era un ofici que de petita ja et rondava pel cap?

No, de fet sóc enginyera de formació. Abans de vaDllibres, treballava a Tv3 fent un programa d’humor i encara ara col·laboro amb Laura Rosel al Matí de Catalunya Ràdio. Però més que vocacional, vaDllibres per mi representa una aposta ideològica que compartim amb el meu company, en Cris Juanico: oferir continguts creatius de qualitat, impulsar la cultura a peu de carrer, de base, treballant amb material sensible com ho són els llibres i situar una petita llibreria del Casc Antic de Ciutadella al mapa literari.

Ara mateix, amb quin/a escriptor/a aniries a prendre un cafè, a part de la Irene Solà, una de les escriptores que vas recomanar per aquest Sant Jordi d’Estiu?

Me n’aniria a fer uns peus de porc amb en Quim Monzó, que és un amic que sempre tinc present i trobo molt a faltar. De gresca amb Bel Olid que m’estimo amb “locura”… i el vermut infinit amb el meu enyoradíssim Víctor Nubla.

Per què tothom hauria de llegir “Canto jo i la muntanya balla”, d’Irene Solà?

Per molts motius. El primer i més important és perquè prendrà gust. És una novel·la màgica que et situa al mig d’una rondalla antiga i et parla de tota la natura, amb veus del passat i del present. És només la segona novel·la de n’Irene i ha causat un gran impacte i ja frisem esperant la següent.

Quin altre llibre novetats recomanaràs a la Fira del Llibre en Català?

En recomano molts perquè hi ha novetats fabuloses aquesta tardor. Ara mateix amb el club de lectura estem llegint Els nois de la Nickel, de Colson Whitehead (Pulitzer 2020), sobre la injustícia i la indiferència al racisme, un llibre que segur que no llegirà Donald Trump. També recomano Marta Orriols, que ens proposa reflexionar sobre la maternitat a Dolça introducció al caos. I sobre aquest mateix tema, per qui encara no l’hagi llegit: Boulder, d’Eva Baltasar. També una novetat especial pels primers lectors: la col·lecció Bitmax & Co, que són les divertides aventures d’un robot al bosc i els seus amics, Autos dels Agus i els monstres, de Jaume Copons i Liliana Fortuny.

I ja per acabar, com veus la llibreria d’aquí a cinc anys?

La veig com un espai cultural consolidat de promoció i dinamització de la cultura menorquina i, a la vegada, un punt de referència literari. És l’objectiu que ens marquem cada dia quan obrim.

 

Anaïs Faner

12/10/2020

+ articles i entrevistes