Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Entrevistes
Entrevista a la Xisca, de la llibreria Jocs: “La cultura és l’aliment de l’ànima, et dóna confort, et situa en el món i ens defineix com a societat”

Es diu que ara la gent està més conscienciada amb el petit comerç, el de proximitat. Xisca, realment heu notat aquest cavi en la llibreria?

Al nostre cas, hem tingut molt bona resposta dels nostres clients i d’altres de nous. Crec que hi ha de tot: gent que està més conscienciada, i d’altra que no. Hi ha gent que amb el confinament s’han acostumat a comprar més per Internet.

I fa anys com era Jocs de Maó?

Realment hem canviat molt poc. Seguim amb el llibre infantil i juvenil i amb els jocs didàctics. Des de sempre hem apostat pel joc de qualitat. I també des del principi veníem llibres en català, en el 1976, quan encara no era tan fàcil de trobar com ara.

Al passat “Sant Jordi a Redossa” vas explicar que donar suport a les llibreries, als llibreters i a les persones que es dediquen al món de la cultura és molt important, i més ara, amb la crisi sanitària que estem patint. Per quines tres raons diries que és important la cultura?

La cultura és l’aliment de l’ànima, et dóna confort, et situa en el món i ens defineix com a societat.

Per tant, quin és el teu desig cultural per a Menorca?

Voldria que passats els anys, aquest 2020 ens hagi servit per treure el millor de tots nosaltres. Que la proposta cultural hagi crescut i que la gent jove que puja, estimi la cultura. Pel que fa a les institucions, que hi hagi inversió i suport, perquè del contrari, serà molt difícil d’aconseguir.

Quin llibre ens recomanes per a la Fira del Llibre en Català?

“Fins que ens puguem abraçar”, d’Eoin McLaughlin, també autor de “L’abraçada”, llibre que ja ens va agradar molt. “Fins que ens puguem abraçar” és un llibre il·lustrat que explica que hi ha moltes maneres d’estimar i de demostrar-ho.

Quin títol creus que estarà en tots els punts d’aquest retrobament de tardor anual?

Pel que fa a Literatura infantil, “El gran llibre dels supertresors”, de Sussana Isserni i Rocio Bonilla. Les autores de “El gran llibre dels superpoders”, el seu èxit anterior, ens expliquen que les coses més importants no són les materials.

I ja per últim, quins són els sectors on més llibres es consumeixen?

Nosaltres tenim una llibreria infantil i juvenil. Els llibres que més venem són els llibres destinats a les primeres edats i per quan aprenen a llegir. Els joves ja no llegeixen tant. Algun n’hi ha que és lector però molts passen molt de temps amb els mòbils.

 

Anaïs Faner

13/2/2020

+ articles i entrevistes