Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
HOMENATGE AL COMPROMÍS I A LA TRAJECTÒRIA DE MIQUEL VANRELL

Aquest dijous es presenta as Castell “Miquel Vanrell, entre l’acció i la paraula” (Arrela, 2017), un llibre en homenatge a qui va ser, entre d’altres, cofundador de l’Obra Cultural de Menorca i artífex, amb Francesc Calvet, dels Encontres de Poesia dels Països Catalans

Gràcies a l’impuls dels seus amics Emili de Balanzó i Antoni Vidal Ferrando, i a la col·laboració de tants altres companys que van compartir amb ell activisme cultural i polític, aquest Sant Jordi veu la llum “Miquel Vanrell, entre l’acció i la paraula”, un llibre que transita pel llegat intel·lectual i vital de Miquel Vanrell (Algaida, 1938 – Es Castell 2005). Mestre de vocació i de professió, Vanrell va participar activament de capítols destacats de la història recent de Menorca: fou membre de l’Assemblea Democràtica de Menorca, fundador d’Obra Cultural de Menorca, impulsor decidit de l’Enciclopèdia de Menorca i, juntament amb Francesc Calvet, artífex dels Encontres de Poesia dels Països Catalans; soci i vocal de la junta de l’Ateneu de Maó, impulsor del Cine Club, patró de la Fundació Rubió i, durant anys, articulista lúcid i compromès al diari Menorca.

El llibre recull escrits de Miquel Lopez Crespí, Antonio Casero, Joan F. López Casasnovas, Ignasi Mascaró, Pere Gomila, Gabriel Janer Manila, JB Marquès i Tomeu Gili, a més de Vidal Ferrando i de Balanzó, il·lustracions de Jordi Calvet “Toti”, Biel Bover i Juan José Zacarías “Zaca” i fotografies, entre d’altres, de Josep Miquel Vidal Hernández, que han estat cedides per l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca. A la veu de l’amistat cal unir-hi la veu del mateix Vanrell, de qui se n’ha fet una selecció de poemes i articles. El resultat és un llibre que s’endinsa en l'acció i la paraula de l'home que, opinador i lúcid com era, encara és capaç de reivindicar-se en l'actualitat i de fer-nos reflexionar a través de la integritat i la vigència dels seus arguments.

“Miquel Vanrell, entre l’acció i la paraula” inaugura la col·lecció Cocons de l’editorial Arrela i es presenta aquest dijous 20 d’abril (20.30 h) al Centre de Cultura des Castell gràcies a la col·laboració entre el Centre i l’Associació de Veïns de la població.

 

+ articles i entrevistes