Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Entrevistes
Jairo, un gran cor Heavy metal.

En Jairo Carreras és un conegut guitarrista que ha format part de vàries formacions i grups de Menorca. “96 cordes, orgullós titella” és el projecte en el que fa estona està treballant amb diferents guitarristes de l’illa, de diferents estils i amb moltes guitarres en escena de diversos models. 

Hola Jairo!

1.-Amb quins grups has tocat i amb quin o quins toques actualment?

  He tocat amb grups com “Big Water”, “Sir Urien” i altres que no record els noms, però tots ells tenien en comú el so metal. 

Actualment estic cantant amb dos grups: “FRAGGLES” (música pop rock i disco dels 80 per amenitzar festes populars de Menorca) i “WODAN” (música death-metal). Com a guitarrista estic amb un grup en el que canta la meva al•lota que s’anomena “KAVAK” (feim una música heavy metal progressiu), i recentment he estat membre d’un tribut a “Iron Maiden” del qual hem fet molts concerts a tota l’illa i també hem fet de teloners com a grups “Mago de Oz”, “Rosendo”, “Obus”, “Miguel Rios”, etc.

També faig feina com a guitarrista d’un duo amb el que anem a tocar per hotels de tota Menorca fent tot tipus de música: country, blues, balada, música latina, disco dels 80 i actual, rock and roll, etc..

2.-D’entre els diferents estils que toques, quin t’agrada més? 

Està clar que l’estil que m’agrada més és Heavy metal, és el que surt del meu cor! 

 

3.-Quin és el teu repertori?

Per la meva feina d’estiu i pels grups dels que he format part, el meu repertori és molt extens! (riu) 

4.-Ens han comentat que escènicament ets tot un espectacle, sents la música, transmets i xales en escena. És així? 

Ai, ai ai... La veritat és que som una persona molt tímida, el que faig quan surt en escena (si els nirvis no em traeixen) és intentar recrear-me, sentir el que estic fent i donar el millor de jo.

5. Ara participes a l’espectacle “96 cordes, orgullós titella”. Jaume Anglada, conegut expert de rock, ha fet la passa d’editar un llibre i ha aportat alguns escrits a l’espectacle. Va ser ell qui te va proposar com a guitarrista. Explica’ns com han encaixat els textos d’en Jaume amb la teva música.

 Sí, pel que jo sé, va ser en Jaume que li va xerrar de jo a en Siscu, i aquest va contactar amb jo i ens vam reunir per a que me contés el projecte. La veritat és que va ser molt interessant el que vam xerrar, i vaig contestar que sí de participar-hi. És un projecte molt interessant i que mai s’ha fet aquí a Menorca, i m’ha donat el plaer de conèixer gent molt bona i agradable. Sorgiran uns molt bons concerts quan tot açò es presenti al públic i, com no, unes bones amistats.

 Referent a posar la música als textos, per la meva part, aportaré el millor de jo (dins el meu estil heavy metal) i serà el públic qui decidirà si li han arribat les sensacions que he intentat transmetre.

6.- Sens dubte un repte unir tots els estils, tantes guitarres en un sol espectacle. Creus que heu aconseguit encaixat tots els estils musicals? 

  Per la meva part crec que serà sorprenent com sonarà...

 

7.-Quantes guitarres duràs a l’espectacle? 

Les guitarres que empraré seran dues: Una Lag Imperator 3000, que té un so molt ple i contundent, i una BC.Rich de 7 cordes per fotre un poc de canya. Portaré una pedalera per fer sons atmosfèrics i com a equip de so, una pantalla i un rack d’efectes compost per una etapa, un previ i un Tc.electronics.

8.-I ja per acabar, un desig musical per a Menorca?

Que es valori molt més l’art de fer música, sigui l’estil que sigui.. UP THE METAL-HEADS!!!!

Gràcies Jairo, salut i ventura!

 

Fotos: Arantza Dominguez 


+ articles i entrevistes
Esdeveniment relacionat