Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
JOVES VEUS I MÉS…

 

Quan rallem d’Artistes a jo m’agrada emprar la A majúscula. Crec que a part de ser un substantiu, és també un adjectiu qualificatiu del que és una persona... i fins i tot arriba a ser un pronom. A més, si hi afegim la tendra edat d’aquests Artistes de la casa, és com per escarrufar-nos la pell. És increïble com unes edats encara d’escola de primària poden deixondir-nos els sentits cantant amb el sentiment i l’Art amb que ho fan!! No té nom!! No té preu!! 

El talent innat i les facultats artístiques de n’Índigo; la suau dolçor i l’encant natural d’en Jhairo; la potencia vocal i la generositat espontània d’en Dani; la creativitat innata i gran sensibilitat de n’Auba; són no només dignes d’admirar, sinó també dignes de valorar, gaudir i lloar. És possiblement aquest “Joves Veus i més...” l’espectacle que més il•lusió em fa de veure des de fa molt temps. No és només pel que ja són a dia d’avui els quatre “actors” principals, és pel que, estic més que convençut, poden un dia arribar a ser.

 I si agafant la mà d’aquests al•lots hi afegeixes l’experiència de la gran Annabel Villalonga (direcció musical de l’espectacle), mestra de música, guitarrista, cantant i Artista (també amb majúscules) per a mostrar-lis el camí de la sensibilitat musica, els teclats experts de Shanti Gordi, la guitarra i baix elèctric de Quim Ribó, la bateria de David Marquès i la guitarra acústica i els cors de la pròpia Annabel, i barreges tot açò amb unes col•laboracions que us posaran la pell de gallina no, el següent... doncs només queda esperar impacient la cita. Ja sabeu que serà a la Sala Multifuncional de Ciutadella el dissabte 12 de desembre a les 21:00 hores. 

A més de destacar a la banda que es formarà per a l’ocasió per acompanyar als quatre fiets, voldria també fer especial menció que aquest petits i prometedors Artistes tenen també composats temes propis (ja són compositors!) i que podrem escoltar la nit del concert. Es nota que tots ells vénen de família d’Artistes, de grans artistes: Anem a esbrinar-ho. A part de cantar de forma individual i també com a quartet, n’Auba cantarà acompanyada de la guitarra de la seva tia, n’Annabel. N’Índigo cantarà al so de la guitarra del seu pare, en Dion. En Dani cantarà amb el seu avi, en Sisco. I en Jhairo cantarà amb la seva mare, na Carmen i acompanyat del seu pare a la guitarra, n’Orlando. Com podeu veure i comprovar, l’Art, sens dubte, està ubicat als gens (a part també de la constància). Quan per les venes de la família corra aquesta sang bullent és impossible que el talent no ragi pels quatre costats. És com respirar. És com caminar. És natural. És increïble!!! Per cert, parlant de família, he d’incloure que la meva germana, na Mª Àngels, en serà l’encarregada de presentar l’acte. Una altra a qui li surt la vena artística per tot, i si no em creieu només l’heu d’escoltar amb el seu grup “D’Acústic”. Brillant!! Perdoneu-me la llicència. 

No vull estendre’m més, només volia, com sempre, recordar que tot aquest espectacle, juntament amb els anteriors i que pertanyen a Firartístic 2015, són el fruit d’un esperit noble i solidari que jeu darrera de Dau Produccions (Nan Ventura) i de la col•laboració d’Artistes per a Menorca. La Cultura i les seves possibilitats i la visió de futur d’aquesta a Menorca són a les seves enginyoses mans. Simplement Nan, gràcies per la confiança de deixar-me fer feina al teu costat i aprendre de la teva empenta. Que tinguis tota la sort que et mereixes i sobretot la que saps treballar-te.

 Idò ja ho sabeu. Heu de conèixer n’ Índigo, en Jhairo, en Dani i n’Aura. De lo bons que són ni tan sols nombraré les cançons que interpretaran (que són obres d’Art meravelloses), al cap i a la fi és un poc el de menys. La qüestió és que són petits però molt, molt grans i a més són dels nostros. És un orgull i poso la mà al foc per l’èxit de qualsevol d’ells. Només em queda a dir que vos hi esper a tots!! “Gaaaaaaas”!!!

 

Jaume Anglada 


+ articles i entrevistes
Esdeveniment relacionat