Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
La cultura moderna a Menorca

La paraula cultura es pot definir de moltes maneres, tantes com persones, ja que cadascú té una manera diferent d’interpretar la funció, el missatge, la utilitat...

A wikipedia podem trobar que  Alfred Kroeber  i Clyde Kluckhohn van recopilar una llista de 164 definicions. El portal explica que al llarg de la història s’ha utilitzat la paraula “cultura” per definir diferents aspectes socials.

Avui dia veiem com a Menorca es fan multitud d’activitats socials, i tal vegada, i fent una autocrítica, tenim moltes mancances a l’hora de que les accions culturals tinguin la rellevància i la importància social que han de tenir.

Entrant dins una evolució natural i moderna, com passa al llarg de la història, hem de seguir creant i produint cultura, però sense deixar de banda i potenciant molt més la seva difusió i promoció. 

Hem d’aprendre a organitzar-nos de diferent manera, per aprofitar al màxim el que tenim i destacar en front d’altres opcions culturals de fora l’illa. Diferents branques culturals unint esforços per presentar projectes comuns n’és només un exemple.

Organitzar, coordinar i potenciar la cultura menorquina creant un pla cultural, aprofitant l’enorme potencial d’artistes, entitats i escoles de música, dansa o art de l’illa. Aquesta és la carta de presentació de Menorca, una manera genuïna de diferenciació, una cultura pròpia. 

 

Aquí podràs trobar diferents informacions, articles i enllaços que poden ser del teu interés.

+ articles i entrevistes