Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
L’ENCICLOPÈDIA DE MENORCA ES RETROBA AMB LA SOCIETAT MENORQUINA AMB UN NOU TOM

L’Enciclopèdia de Menorca inicia una nova etapa amb la publicació del tom dinovè, Història de la música II, de Gabriel Julià Seguí. Aquest tom ha estat editat per la Fundació Enciclopèdia de Menorca (FEM), que renova així el projecte editorial interromput el gener de 2013 amb la mort Josep Miquel Vidal Hernández, l’autèntica ànima de l’Enciclopèdia des de la concepció del projecte l’any 1977.

Sota la direcció de Miquel Àngel Casasnovas Camps, la FEM ha tancat un pla d’edició que preveu la publicació d’entre un i dos volums cada any fins a culminar els trenta volums que abastaran tot el coneixement humanístic i científic sobre Menorca i els menorquins, amb el mateix rigor i qualitat que sempre ha caracteritzat la nostra Enciclopèdia.

El primer volum dedicat a la música, també obra del professor Gabriel Julià, fou el darrer editat per Obra Cultural de Menorca. El tom que ara veu la llum se centra en la música i els músics menorquins des del començament del segle XIX fins a l’actualitat.

El professor Julià, sens dubte el major especialista del tema (és l’autor, entre d’altres obres, del llibre Música i músics a Menorca), ens ofereix una completa panoràmica del ric llegat musical de Menorca, un llegat que no poques vegades transcendeix els límits de la nostra illa. La música instrumental, les orquestres i els grups de cambra, les bandes, la construcció d’instruments musicals, els festivals de música, la presència de músics menorquins arreu del món, la música popular i els ensenyaments musicals són alguns dels temes tractats en aquest volum.

El tom dinovè de l’Enciclopèdia de Menorca, amb una tirada de mil exemplars, estarà a la venda a les llibreries des de finals del mes d’agost. També podrà ser adquirit al web de la FEM, www.fundacioenciclopediademenorca.cat. Properament la FEM es posarà en contacte telefònic amb els subscriptors de l’Enciclopèdia per tal d’assabentar-los de les novetats i convidar-los a sumar-se a aquesta nova etapa del que és, sense cap dubte, el més important projecte cultural promogut des de la nostra illa. Les persones interessades en subscriure’s també ho poden fer mitjançant el web.

+ articles i entrevistes