Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Entrevistes
Les cordes clàssiques de "96 cordes, orgullós titella"

Balearic Guitar Foundation és una formació de guitarristes clàssics de Menorca. Rallam amb n’Andreu, un dels seus components.

Hola Andreu!

1.-Qui sou els components del vostre grup?

Hola! L’agrupació “Balearic Guitar Foundation” està composta per Eva Cardona, Annabel Villalonga, Toni Perelló, Miquel Menorca i Andreu Menorca. Fa uns quatre anys que vàrem decidir preparar un repertori per a guitarra amb la idea d’oferir unes audicions i convidar als nostres amics, veïns i visitants de l’illa. Així també vàrem pensar que podríem contribuir a afegir-nos al projecte d'una altra opció cultural a l'anomenat turisme de qualitat.

2.-Quin tipus de música feis?

Vàrem començar amb música clàssica bàsicament fent un recorregut per tots els diferents indrets de la Península Ibèrica, Canàries i Balears, però actualment ens atrevim amb qualsevol tipus de música que puguem adaptar a les nostres guitarres. També afegim unes danses que en originals audicions ens acompanya la ballarina Carla Ramírez, el que s’esdevé ja un peculiar espectacle.

3.-On heu fet les darreres actuacions?

Durant l’estiu i des dels inicis estem fent unes audicions matinals gratuïtes els dissabtes matí en els mesos de juliol i agost a l’església del Carme de Maó. També col•laboram amb Joventuts Musicals arreu de l’illa, amb l’Ateneu de Maó, també vàrem tocar a l’església dels Socors de Ciutadella, per a la Migjornale, per a Nits de Música i Nits al port de Maó, també a Sant Lluís, Es Mercadal, Fornells, etc., inclòs hem estat contractats per a noces i esdeveniments particulars. Darrerament vàrem fer un concert a Alaior a l’església-Convent de Sant Diego.

 

4.-Formau part de l’espectacle “96 cordes, orgullós titella” que el mes de desembre poseu en escena al Casino 17 de Gener, on diferents guitarristes de Menorca i diferents estils uniu esforços per presentar un projecte inèdit a l’illa. Com ha anat la part creativa? Els textos d’en Jaume Anglada han estat el referent?

Per descomptat, vàrem esmicolar el text i vàrem treballar per treure-li el màxim de suc possible, amb un torrent de notes adients al que ens transmet aquest enderrossall de sentiments dels poemes de Jaume Anglada.

5.-Suposem que compartir escenari amb el planter de músics que sereu, és tota una experiència.

Sí, i a més molt beneficiosa tant per a nosaltres, poder compartir aquesta experiència amb els companys de tota l’illa i contrastar tècniques i creacions, i tant per al públic que podrà gaudir de la varietat tímbrica i inventiva de tot el conjunt.

6.-Serà un espectacle diferent al que esteis acostumats a fer?

És clar que sí, com a actitud sempre intentam que cada concert i cada audició sigui especial, diferent, innovador, però els elements d’aquesta vegada obliguen indiscutiblement a no quedar-se indiferent.

7.-Quantes guitarres dureu, quins models? 

En durem una cadascú (riu ). Les que darrerament empram són majoritàriament de tapa de cedre i construïdes pel lutier Antonio Morales que són de tipus més per flamenc, donant a les peces un color més contrastat i una atmosfera molt característica. També tocam altres guitarres que són de tapa d'avet que tenen un so més dolç o al millor, més minimalista, construïdes pels lutiers  Juan  Hernández,  René  Baarslag  i Paco Santiago Marín.

8.-Un desig cultural per a Menorca?

 Si hem de viure a Menorca i dedicar-se al turisme, que intentem entre tots que sigui de qualitat, començant pels diversos productes d’aquesta illa i com a epíleg amb esdeveniments culturals el més treballats possible per gaudir-ne tant els d’aquí com els visitants.


Gràcies a tot el grup, salut i ventura!

 

Fotos:Arantza Dominguez 


 


+ articles i entrevistes
Esdeveniment relacionat