Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
Llapis, cordes i acció!!!

Hola a tots novament. Han passat volant ja 10 mesos des del primer escrit informatiu del nostre projecte i del qual recentment hem anunciant el seu nom: “96 cordes, Orgullós Titella”. Podreu pensar que es tracta d’un nom estrany, i pot ser no estareu equivocats; però tot té una explicació... tot i que la donaré tan sols lo especificada que es pot i es vol donar: 

 

 Tractant-se d’un espectacle on les guitarres seran, com vaig anunciar, el fil conductor de l’obra; aquestes podrien fer esment de forma intrínseca o si més no, inspiratòria, del que s’està cuinant, però us reto a que conteu les que s’empraran al Teatre del Casino 17 de gener els dies 20 i 21 de Desembre d’aquest any... i segurament us faltaran, al manco, un parell de cordes. També, i de forma metafòrica, hem de comptar amb les cordes del Titella que serà l’ànima invisible i que es mourà al so de la música que tenen quasi llesta per entregar els gran guitarristes de l’illa i que són, recordem: Pere Arguimbau, Pau Pons, Jairo Carreras, i els Balearic Guitar Fundation. A dia d’avui puc assegurar i assegur-ho, que la simbiosi entre tots els membres tant musicals com no musicals és total i absoluta, així com també les generoses aportacions que entre tots fem a l’obra en conjunt. Només cal mirar la preciosa portada amb les fotos de n’Arantza Domínguez per imaginar per on pot anar la direcció de la intenció. I si el que és voleu descobrir un intèrpret impressionant, heu de sentir recitar al gran Ricardo Lluch... us sorprendrà i emocionarà. 

Abans parlava d’una ànima invisible... Bé, ho faig perquè el Titella esmentat i/o al·ludit estarà orgullosament a l’expectativa del procedir de l’espectacle, que, com es va anunciar, no serà exclusivament musical. Dic obertament que serà per jo tot un honor que es musiquin alguns versos que he escrit i recollit en el llibre d’aquest humil narrador i que es trobarà a la venda a l’entrada del recinte (d’aquí a poques dates serà presentat). Els espectaculars i profitosos assajos m’ho prediuen de forma nítida i transparent... i és que, anem a ser més directes: Es prepara una majestuosa orquestrina de guitarres del tot ineludible pels que es consideren amants de la bona música, i de les guitarres més concretament. Els variadíssims estils que hi trobareu i que no els vull repartir amb noms per a major gran sorpresa del públic, podreu imaginar, tractant-se d’uns músics que sonen des del country, la psicodèlia, el jazz, el blues, les havaneres, la guitarra espanyola clàssica, el rock, el hard, el heavy i el thrash metal, entre d’altres estils... que la tendència musical no serà ni única ni tampoc fàcilment definible. Els duets i trios (i quasi orgies musicals absolutes) s’ajuntaran amb les aventures individuals de cada músic, donant, sé ben cert (ja ho he comprovat), un fruit saborós i nou que mai no s’ha vist a Menorca. 

 

Estem a les portes, queda molt poc... Si sou amants de la música, i jo sé que Menorca és farcida de grans músics, a part d’escriptors, fotògrafs i actors, no us podeu perdre “96 cordes, Orgullós Titella”. No deixeu que us ho contin!!!

 

Una abraçada.

Jaume Anglada Bagur
+ articles i entrevistes
Esdeveniment relacionat
Sa cova de s'aigua