Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
Manetes: un espai, un servei
1.-Com sorgeix la idea d’obrir una ludoteca infantil a Ferreries?


El fet de ser mare i educadora infantil ha estat decisiu per voler muntar un centre d’aquestes característiques a Ferreries.


Com a educadora, la intenció és omplir un buit, és oferir una alternativa o complementar els recursos educatius i d’oci ja existents en el municipi.


Com a mare he experimentat en primera persona les carències d’un espai infantil, estimulat, segur i adequat a les necessitats pròpies de cada edat, sobretot en la dels més petits.


2.-Què és la ludoteca?


La Ludoteca és un espai destinat als infants d'entre 12 mesos a 6 anys, on el joc i la jugueta es converteixen en l’eina educativa amb la finalitat d’estimular el desenvolupament físic, psíquic i social dels infants.


3.-Que ofereix la ludoteca?


La ludoteca ofereix una sèrie d’avantatges per a les famílies amb infants:


-Ludoteca: consisteix en un espai dotat de contes i joguines, jocs de taula, racons i varis materials adaptats a les possibilitats educatives de cada edat.

-Taller amb famílies: consisteix en fer activitats manuals, activitats per celebracions de festes, a les quals els infants han de venir acompanyats per un familiar.

-Trobada de famílies: es tracta que les famílies puguin tenir un lloc on trobar-se amb altres famílies i poder parlar lliurament de les seves experiències com a pares.

-Celebració de festes infantils: festes d’aniversari, batejos, etc..

-Flexibilitat horària: ni l'entrada ni la sortida estan regits per cap horari, amb la finalitat d’adaptar-nos a les necessitats de cada família.

-Ludoteca de Nadal, de Pasqua i d'estiu: consisteix en oferir un espai segur i de lleure en dates en que els infants no tenen escola, mentre els seus pares són a fer feina o altres activitats.


+ articles i entrevistes