Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
Menorca: una activitat, una experiència

26/1/16 

A Menorca es fan unes 4000 activitats socioculturals a l’any, si en aquesta quantitat se li afegeixen les esportives podem afirmar que tenim una societat molt activa, on crear activitats o prendre part d’elles forma part del nostre ADN.

Més enllà dels reconeixements o nominacions (importants) que ens puguin fer entitats de reconegut prestigi mundial, crec que el repte de la Menorca actual és saber canalitzar i aprofitar tots els esforços i redireccionar-ho en un projecte comú d’illa. Per tant, el repte no és crear més i més activitats, sinó potenciar la cooperació, la interacció, l’organització, l’ordenació, optimitzar esforços, patrimoni i recursos, anar sumant continguts d’opinió, d’informació, de serveis, d’experiències... i establir objectius comuns d’illa.

Només depèn de nosaltres crear una altra dimensió, on la nostra oferta genuïna tingui el protagonisme i sigui la imatge de Menorca.

Els esports, rutes culturals, gastronomia, natura, activitats socioculturals... són un actiu i atractiu indiscutible. Però no basta amb presentar-ho o promocionar-ho amb vídeos, fires, articles a revistes especialitzades...  S’hi ha de fer feina des de dins aportant servei, infraestructures, informació...

Les necessitats socioculturals i econòmiques de l’illa ens marquen un canvi evolutiu, orientat cap a una altra manera d’interpretar les activitats, la natura o el patrimoni.

Es veu la necessitat de produir continguts associatius i transversals dins una estratègia d’illa a mig i llarg termini. L’experiència que ha de representar venir a Menorca a qualsevol època de l’any, ha de ser corresposta per part nostra i per aconseguir-ho s’ha de tenir en compte que el turisme sociocultural és diferent al que estem acostumats a l’estiu.

S’han de conèixer els diferents perfils dels visitants i les seves necessitats, específiques segons l’activitat de la que vol participar i gaudir. Però també s’ha de saber quins serveis són comuns en tots aquests perfils i com els podem oferir de manera genuïna, fugint de sistemes o maneres establertes en altres destins.

Actuar amb criteris i identitat pròpia, definir objectius comuns i crear sistemes de treball àgils i productius a tots els nivells, són les primeres passes d’una illa diferent.

Avançar-nos i ser genuïns sempre esdevé un avantatge. 


Siscu Riudavets


+ articles i entrevistes