Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
Menorcaguggenheim

 4/5/15

Sens dubte Bilbao és la ciutat on la reconversió urbanística és un exemple de com una ciutat ha sabut plantejar un model i imatge diferents. Després d’una gran crisi del sector industrial, motor econòmic d’aquell moment a la ciutat, s’inicià al 1973 un canvi total. Es va passar del gris de la indústria als colors i atractiu de la cultura.

Evidentment no va ser un projecte que es fes en 4 dies. Es va requerir de temps, anys, i de fet encara creix. Però era un model, una ruta, un projecte complex i ambiciós.

Bilbao és un exemple del qual Menorca pot agafar referències.

Tenim l’oportunitat de crear un sistema genuí, potenciant la nostra cultura, artistes, entitats, espais... Podem convertir Menorca en una illa cultural, un referent a les illes, on oferir serveis de formació de diferents branques culturals, un espai ideal durant tot l’any per activar la creativitat, la gastronomia, els hotels petits i acollidors, la natura, els esports... projectant així una imatge atractiva cap a fora.

Aquest nou model ordenat i definit ha de contemplar tots els sectors: el primari i el secundari (que formen part de la nostra història i idiosincràsia), el terciari, el quaternari i el quinari. D’aquesta manera es crearia una imatge conjunta que es retroalimentaria de tots els sectors.

Una primera passa ha de ser ordenar els espais socioculturals dels que disposam i crear un nou sistema de producció cultural illenca.

Hem de definir una estratègia cultural conjunta unint tots els pobles, fomentant la interacció entre entitats, artistes, grups... per crear una programació i fer que els espais siguin més productius del que són ara. 

A Menorca necessitam un pla cultural per crear i oferir una imatge diferenciada, per atreure l’atenció d’un potencial tipus de turisme que no només vengui a gaudir del sol i platja, sinó que estigui interessat en viure la cultura.

Quantes illes així existeixen?

 

 

Siscu Riudavets

+ articles i entrevistes