Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Entrevistes
"Mus amollam" amb alegria i entusiasme

1. Dos Sipiots, us presentau?

Som un grup de música de Ciutadella format per quatre integrants: Pol Mercadal (veu i guitarra), Oscar Sierra (veu i baix), Joan Kabot (saxo), Hugo Nin (bateria), amb tres membres més del grup iguals o més importants que nosaltres que són Francesc Llorens (representant i mànager), Pepe King (productor i editor) i Lluís Juaneda, que és qui ens realitza els videoclips del grup i moltes de les lletres de les cançons.

 

2. Per què aquest nom per al grup?

“Dos sipiots” és un nom que es pot interpretar de dues maneres, com un sipiot o com una sípia, cadascú que l'agafi com ell vulgui, però la nostra idea és com el de sípia i així es pot comprovar amb el nostre logo, per exemple a les camisetes del grup. Amb ser un nom que no passa desapercebut, ens

ha donat l'ajuda necessària perquè ens coneguin fàcilment, però ja darrerament cada vegada més se'ns coneix molt com a Dossi, que sona més carinyós i ens agrada. 

3. Com definirieu la vostra música?

La definim com una mescla de varis estils, un poc de rock, un poc de reggae, pop... No tenim un estil ben clar, però això és el que ens dona l'atractiu de que agradi a qualsevol públic tingui l'edat que tingui. Farem 5 anys ja i hem passat per moltes etapes diferents, som difícils de definir en un estil concret.

4. La lletra de les cançons, la música, el que transmeteu és molta alegria, és la base de la vostra feina?

Possiblement l'èxit del grup es deu a l'alegria i l'entusiasme que li posam  als concerts, creim molt important el fet de transmetre el que nosaltres com a persones som, som un grup de joves alegres i amb ganes de que la gent s'ho passi bé amb nosaltres i amb les nostres cançons. Feim cançons que qualsevol persona pot sentir-se identificada.

5. Menorca, Ciutadella, frases fetes... Emprau llenguatge molt personal i proper alhora. D'on surten les lletres?

Empram un llenguatge que normalment la gent no utilitza i moltes de les paraules o frases que deim és un llenguatge que s'havia anat perdent amb el temps i nosaltres l'intentam recuperar, així i tot hi ha paraules que són molt personals com per exemple: rustit, pèpit, tet, etc.

Les lletres són pròpies i hi intervenen varies persones, principalment d'en Pol.

6. L'humor és la tinta de les vostres lletres?

Possiblement del primer disc anomenat “Mus amullam” sí que el principal de les lletres era l'humor, però la nostra música i lletra ha anat avançant i en el segon disc “Llàgrima Viva” i el tercer “Engreixar per morir” que acabam de treure fa poc hem fet un pas bastant gran en quan a qualitat de lletra, de música i de gravació, així i tot intentant mai perdre l'essència de “Dos Sipiots”. Tot i que hi ha que dir que la cançó amb més humor i la més reconeguda és “Suvora ca meua”.

7. Quina és la vostra activitat actual? Quins projectes teniu?

Hem fet uns quinze concerts aproximadament aquest estiu, un dels quals va ser tocar al Jaleo del dia de Maria Auxiliadora, per nosaltres ha estat un orgull tocar en aquest dia tan emblemàtic per a Ciutadella. També el fet d'haver tret 500 còpies i tenir venudes més de 250 del nou disc “Engreixar per Morir” que vam treure fa tan sols tres mesos, tot això ens fa tenir el coratge i les ganes de seguir prosperant com a grup i tenir projectes més ambiciosos de cara al 2015, amb moltes cançons noves i idees que tenim pensades. Això tan sols pot tenir un camí preciós amb un final que mai arribarà, perquè gràcies a tota la gent que ens segueix i ens recolza junts feim que tot sigui un camí de roses, dos sipiots som tots.

8. Un desig cultural per a Menorca?

Un desig cultural és que la gent que crea, toca música, etc, tengui més oportunitats per a poder desenvolupar i mostrar la seva faceta, per exemple més locals per a que aquestes persones puguin desenvolupar la seva afició, com locals d’assaig, centres oberts, etc.

 
Gràcies “Dos sipiots”, salut i ventura! 

+ articles i entrevistes