Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Entrevistes
Pau Pons i l'art amb la guitarra.
Pau Pons és un clàssic de la música a Menorca. Ha format part de diferents grups i és un guitarrista consumat. Un dels seus darrers projectes ha estat “Meridian Project”, un disc molt recomanable, una música molt d’autor i personal que aconsegueix enganxar a l’oient.


Hola Pau!

1.-Dus tota la vida vinculat a la música, de quins grups has format part?

Damunt l'any 80 varem formar “Veneno”, després vaig seguir amb “Celestion”, “Statics”, “Eclipse”, a continuació amb “Polaris” amb el qual vaig fer l'etapa més llarga de totes, i l´any 2009 junt amb Toni Ocaña vam formar “Meridian Project”.

2.-Quin són els teus referents musicals?Prenc gust amb molt d'estils que van des del clàssic, rock, new age, country contemporani o hard rock.

3.-Amb quin o quins guitarristes te sents més identificat?Eddie van halen, Joe Satriani, John Petrucci o Albert Lee.

 

4.-Hem pogut comprovar que no tan sols t’has dedicat a tocar la guitarra elèctrica de forma tradicional, sinó que sempre has intentat descobrir noves maneres de treure suc a l’ instrument, noves tècniques, cercar nous sons... És una manera d’encarar els projectes en els que t’embarques?Sempre m'ha agradat estar en constant evolució i aprenentatge i conèixer les noves tècniques que han sortit al llarg dels anys tant en execució, tipus de llenyes, accessoris, ajustaments de la guitarra, com en el processament del so per així tenir el màxim d’eines per poder expressar-me.

5.-Estàs preparant amb un grup de guitarristes un nou projecte, “96 cordes orgullós titella”. Com es presenta l’experiència de treballar amb la resta de guitarristes en aquest espectacle? Es tracta d’un projecte innovador amb tota l’essència del món de la guitarra a Menorca, amb temes nostres i varietat d’estils.

És tot un privilegi poder formar part i compartir coneixements, assaigs i també unes cervesetes amb un grup amb tanta qualitat musical i humana com el que s’ha format.

6.-Quantes guitarres empraràs a l’espectacle? Una PRS custom 24, 25th; una Fender Stratocaster customizada i un encàrrec tipus telecaster fabricada per un luthier a Vietnam.

7.-Un desig cultural per a Menorca? Posats a demanar en diré tres:

1.- Que tots els nostres artistes sempre puguin trobar on representar el seu art i tenguin una recompensa, tant econòmica com afectiva a la seva feina.

2.- Que els empresaris i promotors s’ajudin i no solapin activitats a l’hora de fer concerts.

3.- Que es pugui tocar tranquil i sense interrupcions ni inspeccions durant un concert...


Gràcies Pau, salut i ventura!

 

Fotos:Arantza Dominguez 


+ articles i entrevistes
Esdeveniment relacionat