Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
Ple total a l’exuberant Carmina Burana de Pedra Viva

Ahir dijous 21 de Juliol, el Cor Jove de l’Orfeó Català va oferir un impressionant concert sense precedents a les Pedreres de s’Hostal. L’audiència que tingué cabuda a la més gran de les pedreres de Líthica va resultar ser verdaderament afortunada. Les entrades per a l’imponent concert s’havien exhaurit des de feia dues jornades deixant a més de 500 espectadors amb les ganes de presenciar l’imponent obra de Carl Orff.

Esteve Narbona – director del Cor – va agrair reiteradament durant la velada l’oportunitat que suposava poder revestir talent, treball i passió musical amb una proposta tan arriscada. Gestionar la grandiosa infraestructura necessària per un concert de tals característiques dins un espai de tan complicada diligència és tot un repte. De fet, a l’hora de presentar el concert, Mariona Carulla – Presidenta del Palau de la Música Catalana – ja va incidir en l’enrevessada logística que suposava embarcar 80 músics amb els seus instruments juntament amb dos pianos de cua des de la ciutat de Barcelona.

Cal remarcar l’assistència i el suport brindat pel senyor Joan Oller, director artístic del Palau de la Música Catalana així com per part del grup de mecenatge privat d’Amics de Pedra Viva. Sense tots ells, el concert d’ahir hagués quedat en insensata utopia.

També va resultar fonamental i significativa la participació al concert per part de cantants menorquins com la sempre pletòrica soprano Maria Camps o el baríton Lluís Sintes. Amb aquesta, va quedar personificat l’afany de col·laboració amb altres entitats culturals que pretén impulsar el Festival d’estiu Pedra Viva amb la intenció de trencar fronteres entre disciplines i propostes artístiques. A part del conveni amb el Palau de la Música Catalana també n’impulsem d’altres amb festivals locals com el FICME, que va projectar posteriorment al concert la reconeguda pel·lícula “The Artist”.

Aquesta activitat va ser inclosa al programa de Pedra Viva des del qual s’oferí una entrada combinada per assistir tant a la projecció com al concert.

Foto: Pep Salvador. 

+ articles i entrevistes