Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Entrevistes
"Quan connectem passa a ser un viatge"


-Perquè vau posar el nom de “Cala Joia” al vostre grup?

Tot va començar amb la idea d’unir els nostres dos noms: Josep i Annabel. Un altre factor va ser que vam anar a una platgeta vora Pregonda que també es diu Cala Joia. Com veus, el nom va sorgir de forma molt natural (riuen).


-Quin tipus de música feis?

Fem dos tipus de repertori. Per una banda música menorquina, que no definim com a folklòrica, és més bé música que es feia als anys 80 a Menorca. I d’altra banda, també rock català, de grups com Lax’n Busto, Sopa de Cabra o cantautors com Lluís Llach, Tomeu Penya... Normalment per acabar un concert solem fer glosat amb “tonada de la terra” i el glosat dura el que dura, tant pot ser 10 minuts com mitja hora (riuen).

 


-Individualment, proveniu d’estils musicals diferents, no? Quin és el vostre bagatge musical?

Josep: Jo vaig començar amb el glosat, si rallem de actuacions més en serio en públic. Es Cau a Cala Corb va ser on va començar tot.

Annabel: Jo ho he viscut la música de forma natural durant tota la vida amb els meus pares, amb 9 anys tocava el guitarró. En tenir les dues carreres de guitarra clàssica i moderna i jazz el meu repertori i col•laboracions són molt diverses i variades d’estils. He estat amb diversos grups, tots molt enriquidors, també amb “S’Albaida” on vaig créixer musicalment, fent una llarga gira. Darrerament amb Sam Lardner, cantautor que fa folk americà fusionat amb flamenc, vaig fer 4 gires per Estats Units i 2 gires a Londres. El gospel també és una de les meves activitats i passions on m’hi sent molt còmoda. Una altra activitat que vaig gaudir molt artísticament va ser quan vaig agafar la regència d’Es Cau, on cada dia tocava tot tipus de músiques i estils.


-La vostra feina actual està centrada en fer versions o també voleu ampliar el repertori amb temes propis?

La nostra base és fer versions, però sí, tenim aquesta inquietud, i un assumpte pendent. Tot arriba (riuen).


-Com va ser açò de fer duo?

En es Cau va començar tot i vam seguir i aprofitar la inèrcia i de manera natural va sorgir el grup.


-El fet de ser parella, és una avantatge o un inconvenient? 

La connexió que tenim en escena és un reflex de l’amistat i amor que ens tenim fora de l’escenari. Sens dubte és un avantatge.  També assagem de forma natural, a les hores que ens ve de gust. Açò influeix a l’hora de que sigui molt més sincer el que volem transmetre, és natural.


-Josep, que representa per a tu fer feina amb n’Annabel, què t’aporta?

Per jo és un luxe fer feina amb una artista com n’Annabel, soc un privilegiat ...


-I per a tu Anabel, respecte a en Jose?

M’omple molt pujar a l’escenari amb ell, té una veu peculiar i un diamant en brut i tinc el plaer de poder aportar coses per anar millorant. Compartir l’afició i la feina és un gust.


-Es desprèn una connexió especial entre vosaltres? Com ho definiu?

Josep: Pel repertori menorquí amorós que fem és més fàcil que connectem, brolla de forma natural. 

Annabel: Quan connectem passa a ser un viatge. La informació te ve de dalt a baix fins arribar a la guitarra, només queda transformar-ho tocant.  


-Quins plans de futur té Cala Joia?

Tenim pendent dos concerts a Mallorca.

També ens agradaria fer el mateix que fem ara amb els temes de rock català, però amb una petita banda.

I crear temes propis.


-Un desig?

Poder fer concerts fora Menorca. El problema és el cost del transport. És un dels problemes que tenim els menorquins i amb una feina com la nostra, els costos es disparen i les oportunitats disminueixen.


Gràcies, salut i ventura!

+ articles i entrevistes
Esdeveniment relacionat