Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Entrevistes
Simón Orfila canta amb Arrels de Menorca aquest dissabte a Alaior.

Simón Orfila, cantant menorquí d’Alaior, du més de 20 anys de carrera en el món operístic interpretant més de 35 rols. 

Aquest 2018 ja ha rebut un reconeixement institucional, el Premi Ramon Llull, i ha participat en diferents produccions destacant “Maruxa” al Teatro de la Zarzuela de Madrid, amb 14 representacions fent el primer i el segon cast, “Rèquiem de Verdi” al Palau de la Música de Barcelona i a la Catedral de Palma de Mallorca, “Le nozze de Figaro” al Teatre Principal de Palma de Mallorca, “La donna del Lago” a Opera Royal de Wallonie, Liej, Bèlgica i “Stabat Mater”  també a l’Opera Royal de Wallonie.

El 9 de juny farà una aturada a la seva agenda per oferir un concert diferent pel que fa al seu repertori habitual. Tindrà lloc al Poliesportiu d’Alaior, acompanyat d’“Arrels de Menorca”, grup format per Benito Cacho, Francisco José Carreras i Amador Simone, i la col•laboració especial de Josep Mercadal al contrabaix. Un luxe d’intèrprets per abordar un repertori de boleros, havaneres i cançó popular ofert en un format molt fresc i també contundent. 

• Com hem dit, has encetat aquest 2018 dins la línea habitual de quantitat de feina arreu, però què ha significat per a tu rebre el Premi Ramon Llull?

- Rebre un reconeixement, i més encara si ve de la teva terra, és un al•licient i una alegria que et motiva a seguir lluitant en aquest difícil món de la música. Estic molt agraït.


• El concert que esteu preparant amb Arrels de Menorca i en Bep Mercadal per dia 9 de juny el volies fer al teu poble, a Alaior. Cantar a casa sempre ve de gust?

- Sí, és clar! A casa i rodejat dels teus sempre és un gust, així com també una responsabilitat. Cada vegada que cant a Menorca tenc ganes de que la gent noti alguna novetat vocal. Quan cantes a casa sempre intentes, més que mai, donar-ho tot.


• Referent al repertori que cantaràs és diferent al que normalment fas. Què ens pots avançar del que sentirem? 

- Sí, quasi totes les cançons són les que normalment cant a la dutxa o a alguna reunió d’amics o festa, hahaha... Són cançons de sempre molt conegudes i crec que amb Arrels i en Bep sona original. Ells són molt bons músics, xalen molt amb el que fan i sonarà original. Jo disfrut moltíssim.


• Gravareu aquest concert per enregistrar un disc. Què ens en pots explicar? 

- Sí, serà un disc molt esperat per jo, un disc en directe, per tant el públic i l’ambient que es creï al poliesportiu formarà part del disc. També per açò em feia molta il•lusió que es fes a Alaior. Edusond muntarà una infraestructura de qualitat acord amb el que es pretén, que és oferir un bon so per al públic i per poder gravar-ho bé juntament amb la producció de Nan Ventura.


• Hi ha persones que te segueixen allà on cantes. Saps si aquesta vegada també serà així?      

      - Sí, un grup de madrilenys vindran a veurem actuar. També el concert de Sant Llorenç és una cita que no es perden uns 4 grups de persones que em segueixen i és un fet que m’afalaga molt.

• La pròxima aturada Roma, per interpretar “Carmen” de Bizet. Què ens pots contar d’aquesta producció?

      - És una producció de l’òpera de Roma que a l’estiu es trasllada a Las Termas de Caracalla a fer òpera. Una producció molt gran que contarà amb uns 200 artistes damunt l’escenari i amb un repartiment de companys de luxe.

• I sempre cantant amb grans cantants, músics, directors, espais... 

- Ara venc de l’opera Royal Wallonie de Liege, Bèlgica, d’interpretar “La donna del Lago” de Rossini dirigida musicalment per Michele Mariotti i escènicament per Damiano Michieletto. Era el meu debut allà i ha sigut una experiència molt bona.

Pròximament he de cantar “Giovanna d'Arco” de Verdi, al Real de Madrid amb  Plácido Domingo, entre altres grans cantants i músics. Sí, la veritat, és un gust.

• Aquest any tindràs vacances a l’estiu?

-Sí, després de Roma faré el concert de Sant Llorenç i tindré lliure fins principis de setembre que vaig a Oviedo, on cantaré “Il Turco in Italia” de Rossini. Després seguiran Túnez, Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Opera de Bilbao...

• Moltes gràcies, Simón. Salut i ventura.

Per comprar entrades


+ articles i entrevistes
Esdeveniment relacionat
Sa cova de s'aigua