Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Entrevistes
Simon Orfila, d'Alaior, de Menorca

Cavaller, amant dels cavalls, colombòfil i amic dels seus amics. Podria ser la breu descripció de qualsevol persona de Menorca, però si hi afegim que la seva professió és cantant líric, baix cantant i que és d’Alaior, ja no hi ha dubte, estem rallant d’en Simon Orfila. 

He volgut demanar als qui el coneixen de tota la vida, els seus amics i la seva mare, que ens expliquin breument com és la persona i tal vegada podrem entendre un poc més com és com a artista.

Son relats breus, amb humor, amb anècdotes, un poc de tot. Molta gent que el segueix artísticament, entendrà el perquè de la bonhomia i la proximitat d’aquest jove d’Alaior.

"Es fa difícil triar algun moment de tota una vida amb un amic. N’han passat moltes de coses: quan érem petits i jugàvem a S’Arenal d’en Castell, quan anàvem amb el mobilete a les berbenes des Mercadal, un dia a la matinada que vam anar a cantar una cançó a na Cristi, la que ara és la meva dona, que fins que no va sortir al balcó no vam aturar... i moltes coses més que hem viscut i que ens queden per viure.". Pere Pons

 "Jo el conec des de petit, ja que ens vam criar junts i sé que és el mateix de sempre. Alegre, divertit, amant dels animals (coloms, cavalls...). Però sobretot té una passió oculta per culpa dels amics que és el futbol. (Riu, riu i riu)". Situs Cánovas

Aclariment: En realitat a en Simon el futbol no li agrada i pateix les trobades i les converses sobre futbol amb els amics. 

"Per jo en Simon és un monstre de la lírica actual i una persona de les més sinceres, alegres i legals que he pogut tenir la sort de conèixer. És cert que alguna vegada és un poc cansadet i ens fotem molta ¨canya¨, però sempre des del carinyo de ser amics de tota la vida. Al parvulari jugàvem a cuiners, però cap dels dos hem arribat a masterchef (riu). Jo com a amic, valor a la persona més que a l’artista. Quan és a Menorca el sofrim i quan no hi és l’enyorem! Sense cap dubte en Simon és ¨el alma de la fiesta¨ del grup." Joan Timoner

 "Ens coneixem dels 3 o 4 anys. Record que de petits ell tenia un ca gran danès i s’hi posava damunt com un cavall. Jo, tranquil i vergonyós, i ell, inquiet i extrovertit, fèiem un bon tàndem. No calla ni davall s’aigua. En Simon és un showman amb una gràcia innata i li agrada estar envoltat de gent. Avui en dia, tot i que fa molt temps fora, és el gran dinamitzador del grup. Sempre que ha de venir té qualsevol excusa per fer que ens trobem. Es nostre cantant no ha canviat, que segueixi així." Màrius Pons  

Unes preguntes a na Xisca Riudavets, mare d’en Simon:

 Com era en Simon de petit?

Era tranquil, bon al·lot, no donava problemes.

Quines eren les seves inquietuds?

Volia ser o perruquer, con son pare, o humorista...

A què jugava?

Va jugar a bàsquet. De més petit jugava amb el seu germà. Quan jugaven junts semblava que eren una vintena de fiets.

Quan vau notar a la família que tenia veu?

La veritat, de sempre, però el dia que vam veure que tenia  dots, va ser quan va participar als 16 anys a un festival per replegar doblers per anar de viatge de fi de curs. Va ser una revelació per a tots.

Amb què te fa inquietar?

Quan a jo me sembla que es pot refredar, ja saps, visió de mare (riu). També quan diu alguna paraulota...

Què destaques de la personalitat d’en Simon? 

És una bona persona, és desinteressat, compromès amb ses causes socials. És un poc maleit (riu), però és molt bon fill, bon germà i bon amic dels seus amics.

+ articles i entrevistes
Esdeveniment relacionat