Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
S’obren més espais escènics a Menorca
Previsiblement en pocs dies s’obriran o s’entregaran les obres de nous espais escènics a Menorca. El Teatre des Born a Ciutadella, la Sala multifuncional Albert Camus de Sant Lluís i la sala multifuncional de Ferreries.

Obrir nous espais sempre és positiu per poder exposar la feina d’escoles de música, de dansa, artistes, entitats... però també s’ha de pensar amb dos aspectes importants: el manteniment i el rendiment.

El manteniment és essencial per poder conservar les instal•lacions. És una feina de tots. L’administració ha de procurar els recursos suficients; els artistes, entitats i públic han d’actuar de manera responsable. 

Pel que fa al rendiment, va molt lligat a la programació, però hi ha altres aspectes tant o més importants com poden ser la coordinació de les activitats, crear espectacles unint diferents vessants artístiques, potenciar les feines artístiques i culturals d’entitats, associacions, escoles... 

Tot açò és possible si es crea un sistema global que potencií i coordini la cultura de Menorca. Es poden estalviar doblers si es té una agenda única, actualitzada i fiable, i es té la comunitat cultural unida i treballant de manera conjunta en la mateixa direcció.

Amb aquest portal volem posar el nostre granet d’arena per unificar l’agenda de Menorca. Entenem que tenint els “actors culturals” ordenats es pot treure més rendiment a la feina de tots. Els artistes i entitats es registren gratuïtament i publiquen ells mateixos les activitats que fan, oferint així informació de primera mà; des del portal potenciam i promocionam la seva feina; tota aquesta informació cultural arriba als usuaris, és a dir al públic, que és per a qui evidentment es programen les activitats culturals.

Així idò, més espais escènics sí. Més gestió cultural, també.

Entre tots fem cultura!


+ articles i entrevistes