Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Entrevistes
Toni Sansaloni de Rias Baixas, nou president de PIME HOSTELERIA

En Toni Sansaloni du tota la seva vida en el món de l’hostaleria. Va començar de ben jove a Ferreries, al restaurant dels seus concos, “Can Maseo”, que precisament estava ubicat just davant on ara ell té el seu propi restaurant, el “Mesón Rías Baixas”. 

La vida la duit a formar-se fent feina, ja que antigament no existia l’escola d’hostaleria a Menorca. Al llarg dels anys ha treballat a diferents establiments com “Es Molí des Racó”, el restaurant de la platja de Binimel•là o al “Cafè Saboy”, fins que es va decidir a emprendre el seu propi projecte: regentar el restaurant “Rías Baixas”. Així ho ha fet  juntament amb el seu soci en Maties Febrer, amb qui aquest any celebren el 10è aniversari.

En Toni ha estat nomenat ara president de PIME HOSTELERIA, càrrec al que podrà aportar tota la seva experiència per millorar el sector.

 

1.-Com ha estat aquest nomenament? Tenies previst presentar-te o ha estat una iniciativa dels teus companys?

Els companys de la junta me van oferir el càrrec, dins les lògiques rotacions que hi ha d’haver. He estat un dels darrer en entrar al grup i agraeixo la confiança que han dipositat en jo.

 

2.-El turisme és la base de l’economia a Menorca. Quin grau d’importància té la cultura dins l’hostaleria?

És fonamental, una cosa ve lligada amb l’altra. No es pot entendre donar un bon servei a un restaurant sense compartir objectius amb la cultura. El nostre sector necessita la cultura i la cultura ens necessita a nosaltres. De fet el client consumeix les dues vessants a la vegada, per tant es pot entendre com un concepte únic, anem de la mà. Quan sortim a consumir cultura, abans o després consumim als bars i restaurants.

Un poble amb diversitat d’activitats socioculturals genera moviment i optimisme, un valor que els turistes agraeixen molt.

 

3.-A Rias Baixas aposteu per oferir, entre altres coses, concerts i exposicions incloses dins la proposta gastronòmica. És una bona opció?

Sí, i tant. És una manera de completar el servei que donam. Per exemple, en el cas del concerts el client agraeix sopar escoltant una bona música.

 

4.- Com es presenta aquesta temporada d’estiu?

Som optimista. Sabem que hi ha reserves a principi de temporada i que hi ha hotels que obren més prest. A més, la lliura està millor respecte l’euro i fa que sigui un incentiu venir cap aquí. 

 

5.-Un dels temes pendents segueix sent el transport aeri? 

Sí, és un tema clau. Seria important que no s’utilitzés aquest tema com a eina electoral i que per fi es donés una solució consensuada entre tots. Crec que fent un pont aeri de Mallorca cap a aquí ja seria suficient, amb una tarifa plana que facilités de forma senzilla visitar la nostra illa.

 

Moltes gràcies Toni, salut i ventura!+ articles i entrevistes