Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
Un orgue dins una catedral de pedra

El pròxim dimecres 31 d’Agost a les 20h, l’organista Tomé Olives retrà tribut a la mística monumental de Líthica

Amb la darrera funció d’Agost, el Festival Pedra Viva pretén homenatjar l’acústica mística i eclesial de les pedreres de marès. Sent un lloc de dimensions catedralícies, no se’ns passa pel cap una proposta més coherent que oferir-li la sonoritat característica de l’orgue.

Gràcies a la col·laboració amb el Bisbat de Menorca, l’orgue positiu de l’Església de Santa Maria arrodonirà la peculiar sonoritat de Líthica amb un recorregut a través de diferents estils musicals. La tria abasta peces que van des del Renaixement al Deonstructivisme. Es tracta de partitures clau que han determinat la trajectòria de l’instrument al llarg de la seva història.

L’organista que obsequiarà als espectadors amb tal repertori serà Tomé Olives. Es tracta de l’organista titular de la Catedral de Menorca des de fa més de 20 anys. Amb una llarga trajectòria com a concertista i compositor, interpretarà també durant el concert peces pròpies inspirades en tonades populars menorquines.

La compra d’entrades per a l’espectacle es pot realitzar prèviament a la cafeteria Ànima o in situ a les mateixes taquilles de Líthica. 

+ articles i entrevistes
Esdeveniment relacionat