Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
Una estàtua de sal dins una pedrera de marès

El pròxim dimecres 7 de Setembre a les 20h el soliloqui de “Dolça Sodoma Meva” revifarà enguany per darrer cop les Pedreres de s’Hostal

Es tracta de l’única supervivent de la ciutat de Sodoma. Convertida en estàtua, triga 4000 anys en recobrar la vida per tal de poder narrar el tràgic cataclisme de la seva dolça ciutat, perduda i destruïda. I el seu testimoni tot ho capgira.

El monòleg del dramaturg francès Laurent Gaudé el dirigeix la companyia La Trup i l’interpreta la menorquina Enka Alonso. Durant la passada temporada, el Teatre Principal de Maó el programà, resultant desembocar en un ple total a ambdues funcions. La intensitat dramàtica tant del text com de l’actuació de la protagonista van commoure amb escreix tant al públic com a la crítica, tant que l’obra s’ha reinterpretat múltiples vegades al llarg de tota la illa. Així doncs, sal, temps i aigua es conjuren en aquesta darrera mostra de teatre en català amb la que es clausura l’edició d’enguany del Festival d’estiu Pedra Viva. En ella, la protagonista resultarà ser molt més que una estàtua. Dins Líthica la seva naturalesa escultural evocarà immillorablement a la mateixa pedra, leitmotiv metafòric recurrent al llarg de la programació d’enguany. La compra d’entrades per a l’espectacle es pot realitzar prèviament a la cafeteria Ànima o in situ a les mateixes taquilles de Líthica. 

+ articles i entrevistes