Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
Victor Genestar, dels "Còmics" a "L'esbudellador"


En Víctor Genestar és un jove actor i cantant de Ciutadella que després d’haver participat en diversitat de projectes fora de l’illa, 


ara es troba treballant al Teatre del Raval de Barcelona. Podeu consultar la seva trajectòria aquí: Trajectòria

 Hola Víctor, després de l’èxit d’aquests darrers mesos al Versus Teatre de Barcelona amb l’obra "Els còmics d'una nit d'estiu" ara estàs a punt d’estrenar el musical “L’esbudellador de Whitechapel” en el paper del doctor Robert Openshaw al Teatre del Raval també de Barcelona.


1.-Com és el teu personatge a “L’esbudellador” tant teatralment com musicalment? 


Primer de tot gràcies per aquesta entrevista Nan Ventura, és un plaer poder explicar a tots els teus seguidors aquest nou projecte. El personatge que interpretaré a partir del 12 de setembre al musical "L'esbudellador de Whitechapel" s’anomena com molt bé has comentat Robert Openshaw i és el forense que s’encarregarà de certificar totes les morts de prostitutes que Jack l'esbudellador va deixant pel barri marginal de Whitechapel.. Aquesta obra es troba ambientada al Londres del s. XIX i tota ella està envoltada d’una atmosfera tètrica i decadent. A nivell vocal el doctor Openshaw és la veu greu de l’elenc i té moments solistes importants de gran contingut dramàtic. La partitura de Josep Ollé Sabaté, deixeble d'Albert Guinovart (Mar i Cel) és rica en harmonies i moments de gran musicalitat. 


2.-Com definiries el llibret i la part musical de l’obra?

És una història original i enrevessada que dos bons amics, Oriol Estefanell i Marga Parrilla llicenciats en direcció per l’Institut del Teatre, van decidir escriure fa un temps. L’assassí més famós de la història mai va ser descobert i per tant dóna joc a la imaginació en quant al que allà va succeir. Et manté en suspens i fins al final no saps molt bé com acabarà la història. Pel que fa a la partitura, és una meravella, un musical de veritat, com els d’abans, amb moments molt emotius i àries dignes d’un musical de Broadway. Una orquestra de cinc músic en directe (piano, contrabaix, violoncel, clarinet i violí) i cinc cantants (tres al•lotes i dos al•lots). És un gran honor formar part d’aquest elenc.

 


3.-Com han anat els assajos? T’has trobat còmode amb els teus companys i directors? 


La veritat és que tot ha anat molt ràpid. Fa dues setmanes vaig rebre una telefonada dels directors del musical oferint-me el paper de Robert Openshaw després que l’actor que havia d’interpretar-lo hagués de marxar a Madrid. He estat treballant al Versus Teatre amb "Els Còmics d'una Nit d'estiu" i assajant simultàniament fins el passat 31 d’agost. Ara em passo tot el dia a casa estudiant i intentant agafar el ritme d’uns companys que porten 6 mesos assajant. Ja em va passar el mateix fa uns mesos amb un altre musical, el "Goodbye Barcelona", on vaig aprendre’m el llibret i partitures en només 10 dies. En un primer moment és molt dur però un cop has estrenat tot és més fàcil i gratificant. Els companys són fantàstics, grans professionals entre 20 i 35 anys plens d’energia i molt talent, amb els que ens hem avingut des del primer moments (Clara Altarriba, Roger Borrull, Mònica Portillo i Mireia Casado).

Els directors també són excepcionals, no és molt normal trobar una direcció amb tanta voluntat i paciència, que expliqui exactament "què" i "com". Estic molt content.


4.-Què creus que pot enganxar més al públic?

Enganxarà la història, la música, el vestuari, l’escenografia...tot forma un ambient que et transporta al passat, a un passat fosc però interessant, a unes vides miserables però plenes d’història...el millor és que ho vingueu a veure i ho jutgeu vosaltres mateixos.


5.-Fins quan et podrem veure en aquest paper? Quantes funcions teniu pensades fer?

Comencem amb tres prèvies els dies 12, 13 i 14 de setembre i estrenem oficialment el 17. Farem cinc funcions setmanals de dijous a diumenge amb "doblet" els dissabtes. Estem programats fins el dia 1 de desembre i ja s’està preparant una gira per Catalunya.

 


6.-Hi ha molts menorquins que viuen a Barcelona o visiten la ciutat. 


T’agrada veure cares conegudes entre el públic? 

Sempre és una gran alegria trobar gent de l'illa entre el públic, és una sensació de familiaritat, sobretot a l'hora de xerrar... la meua feina m’obliga a expressar-me en català central tot i que és veure un menorquí i canvio tot d’una!... M’ha passat alguna vegada que després d’una funció m’ha vingut algú del públic demanant-me si realment era menorquí, que ho havia llegit però no s’ho podia creure... És part de la meua feina però me sent molt orgullós de ser menorquí i una petita representació de la nostra cultura fora de l'illa.


7.-Segur que serieu ben arribats a Menorca amb aquesta obra, ho veus possible?


“Ojalà” Nan Ventura! sempre que faig un projecte a Barcelona penso en la possibilitat de poder dur-lo a Menorca, crec que  li falta oci, a la gent li ha agradat des de sempre anar al teatre, passar una estona entretinguda, fugir per un moment de les preocupacions i deixar-se endur per una història ja sigui de riure, de plorar o de por en aquest cas. En molts casos no depèn dels actors sinó dels productors, de si els surt a compte "travessar la mar". En fi, esper que algun dia açò pugui succeir, jo estaré encantat! 


8.-Futurs projectes?

En aquesta professió el futur és sempre present. Mai saps cap on bufarà es vent i més val gaudir del que tens ara. Sí que tinc una possible reposició del musical "Goodbye Barcelona" a partir de la primavera i també alguns seminaris de teatre que impartir a diferents escoles. Ara per ara estic totalment centrat en "L'esbudellador de Whitechapel" que esper sigui un gran èxit. Hi esteu tots convidats! Serà una alegria poder saludar a tots els menorquins i menorquines que passin pel Teatre del Raval aquests pròxims dos mesos.


Gràcies Víctor!


Salut i ventura en tots els projectes que te proposis.


Moltes gràcies Nan Ventura, gràcies per la tasca cultural que estàs fent a la nostra illa tan important i necessària per la cultura menorquina. Ens veiem al teatre!!!

 

 

Si tens la targeta Nan, i vols anar a veure aquest musical, envia les dades a nan@nanventura.es i tindràs un 50% de descompte.

+ articles i entrevistes
Esdeveniment relacionat