Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
Xavier Pons ens recomana "La Hora de las sombras"

 

 

“La hora de las sombras”, Johan Theorin

Random House Mondadori, Barcelona 2010

Títol Original: Skumtimmen“La hora de las sombras” es el primer dels quatre llibres que formen “El cuarteto de Öland”, de l’autor suec Johan Theorin. La veritat és que era un poc reticent a llegir literatura nòrdica, ja que a diferència de molta gent la trilogia del nòrdic Stieg Larsson, “Millennium”, no me va entusiasmar. Però un dia a un avió de camí a Barcelona vaig llegir una referència sobre la nova novel•la de Johan Theorin i me va entrar la curiositat, me’l vaig comprar i me va enganxar al moment.


Clareja ennuvolat a la illa sueca d’ Öland. El petit Jens Davidsson, un nen de sis anys que estiueja allà, desapareix entre la boira sense deixar ni rastre. 

Vint anys més tard, l'avi de Jens, Gerlof Davidsson, vell mariner jubilat d'Öland, rep un paquet que conté una pista del nen. L'avi crida a la seva filla i mare del petit, Julia, que des de la pèrdua de Jens viu sumida en el dolor. Julia retorna a l'illa disposada a esbrinar què va passar amb el seu fill. Durant la investigació, escolta parlar de Nils Kant, un sinistre i temut delinqüent d’ Öland que suposadament va morir, però que alguns juren haver vist al bosc a boca de nit. A poc a poc, el que sembla una idíl•lica illa comença a revelar-se com un lloc misteriós i desagradable... i Julia es troba submergida en un crim sense resoldre que despertarà els fantasmes del passat i incomodarà a molts.


Situada al sud-est de Suècia, Öland és la segona illa sueca més gran i Theorin hi ha decidit ubicar les quatre parts de “El cuarteto de Öland”, cada part és una estació de l’any que transcorre a aquesta illa. El primer llibre “La hora de las sombras” comença a la tardor i així una estació per llibre. Els quatre tenen com a principal vincle comú el mateix escenari, que a les mans de l'escriptor es converteix en un personatge més.

 


+ articles i entrevistes