Ses notícies d'en Nan

Articles i entrevistes de cultura i oci

Articles
Zona de guerra en el paisatge de Menorca

1/10/15

Avui matí podrem veure els carrers, places, camp, ports... amb signes de destrucció. I és que ens ha passat per damunt un embat d’aigua i vent espectacular. Potser siguin signes que la meteorologia va canviant, potser el clima al mar mediterrani es va convertint en un clima més tropical, on aquests fenòmens poden ser més habituals.

Aquesta reflexió me va venir al cap de tornada des Mercadal entre les 22:30 i les 23:30 hores després d’assistir al fòrum sobre art i paisatge. Una trobada que va aglutinar diferents maneres d’entendre i expressar l’art dins Menorca. El debat també exposava la pregunta del que podem fer al respecte, quin paper han de tenir els artistes o els menorquins i menorquines vers Menorca. 

Després de constatar el que Menorca ens dóna cada dia a nosaltres, el que ens fa ser i sentir, crec que estem en deute amb la nostra terra. Al debat, es va plantejar la necessitat (fins i tot diria que el deure) de fer alguna cosa.

Des de la nostra feina i dins la línea d’opinions que hem anat exposant creiem que el que primer que haurem de fer és organitzar-nos, els agents culturals, entitats, artistes... els pobles en definitiva, ens hem d’unir i crear un sistema genuí per donar major productivitat cultural i anar de la mà de la nostra terra. 

Com el temps i el paisatge, que van canviant, la nostra cultura també té un ritme evolutiu i cal estar atent. Ja no basta en exposar, crear, organitzar... crec que estem condemnats a que la cultura i el nostre territori formin part activa del futur model econòmic i per açò hi ha que ser conscients que la cooperació i l’organització han de ser el camí per saber estimar la nostra terra i crear identitat.

 

 

Siscu Riudavets

+ articles i entrevistes