Fira del formatge

Esdeveniment passat
Maó - Fira
diumenge 23 d’octubre 2022 - Tot el matí
Plaça Esplanada

Detalls

Programa d'activitats de la Fira del formatge a Maó.

Divendres de 17 a 20:30 h, dissabte de 10 a 20.30 h i diumenge de 10 a 14 h

 

 

Divendres 21 d'octubre

-17.00 h Plaça de s’Esplanada i plaça de la Constitució

Obertura i inauguració (zona escenari plaça de s’Esplanada) 

-17.30 h Plaça de s’Esplanada (zona escenari)

“Història de la formatgera talaiòtica”, a càrrec de Museu de Menorca

-17.30 h Plaça de la Constitució a plaça de s’Esplanada

Teatre de carrer: “Les ratetes visiten la fira”

-19.00 h Ca n’Oliver (c/Anuncivay, 2).

Conferència “La Fageda: Un projecte social amb estructura empresarial”, a càrrec d'Albert Riera (director de Relacions Institucionals)

-19.30 h Plaça de s’Esplanada (zona escenari)

Música en directe, amb el grup Eva Pons Trio.

 -20.30 h Plaça de s’Esplanada i plaça de la Constitució

Tancament de la fira Cierre de la feria

 

Dissabte 22 d'octubre

-10.00 h Plaça de s’Esplanada i plaça de la Constitució

Obertura fira i exposició de ramat boví

-10.30 h Plaça de la Constitució a plaça de s’Esplanada

Passacarrers amb la Colla de Gegants de Maó i la Xaranga de la Banda de Maó

-10.30 h Plaça de s’Esplanada (zona escenari)

Tast a cegues per a professionals (HORECA) a càrrec de Martín Afinador

-11.30 h Plaça de la Constitució (places limitades)

Taller familiar: “Com fer el meu primer formatge fresc” amb Sa Cooperativa del Camp de Menorca

-12.00 h Ateneu de Maó (sa Rovellada de Dalt, 25).

Taula Rodona: “Tradició i innovació amb el formatge de Menorca” Participants: Tolo Mercadal (Cooperativa del Camp), Juan Bosco Triay (Consell Regulador), Enric Canut (enginyer tècnic agrícola), Rafaela Pons (pagesa de s’Arangí), Martina Fedelich (pagesa de Son Piris)  

-12.30 h Plaça de s’Esplanada (zona escenari).

Mostra de cuina Regió Gastronòmica Europea, amb el Jove Xef Pau Sintes i la xef Silvia Anglada, del restaurant Es Tast de na Silvia 

-12.30 h Plaça de s’Esplanada i plaça Constitució

Tast de vi de Menorca (plaça de s’Esplanada) i tast de cervesa de Menorca (plaça de la Constitució)

-13.00 h Plaça de la Constitució

Música en directe, amb Lara Pons

- 16.00 h Plaça de s’Esplanada (zona escenari)

Presentació, explicació i petit tast de formatges d’Idiazabal i Casar de Cáceres a càrrec del mestre formatger Jesús Aranburu, de la Quesería Aranburu i el mestre formatger Jorge Lindo, de la Quesería Doña Francisca 

-17.00 h Ateneu de Maó (sa Rovellada de Dalt, 25).

Conferència: “Les intimitats del formatge artesà de Menorca”, a càrrec d’Antoni Carreras

-17.30 h Plaça de la Constitució a plaça de s’Esplanada

Teatre de carrer “Les ratetes visiten la fira” 

-18.00 h Plaça de s’Esplanada (zona escenari) (places limitades)

Tast de formatges: “Formatges del Mediterrani”, a càrrec d’Enric Canut

-19.00 h Plaça de la Constitució

Música en directe, amb Café Soul Música.

-20.30 h Plaça de s’Esplanada i plaça de la Constitució

Tancament de la fira

 

Diumenge 23 d'octubre

-10.00 h Plaça de s’Esplanada i plaça de la Constitució

Obertura de la fira i exposició de ramat boví

-10.15 h Plaça de la Constitució Mostra de com fer una fogassa artesana de formatge Mahón-Menorca

-10.30 h Plaça de la Constitució a plaça de s’Esplanada

Passacarrers, amb la Colla de Gegants de Llucmaçanes i la Banda de Cornetes i Tambors de Maó

-10.30 h Plaça de s’Esplanada (zona escenari). Cabuda limitada

Tast explicat sobre els formatges DOP, a càrrec de la Denominació d’Origen de Menorca

-11.30 h Plaça de la Constitució.

Cabuda limitada Taller en família: “Fer iogurt”, amb Sa Cooperativa del Camp de Menorca 

-12.30 h Plaça de la Constitució

Música en directe, amb el grup Two Moons 

-12.30 h Plaça de s’Esplanada (zona escenari).

Cabuda limitada Mostra de cuina: “Receptes creatives per fer a casa”, a càrrec de Carlos Juanico, de Saborea Menorca 

-14.00 h Plaça de s’Esplanada i plaça de la Constitució

Tancament i clausura de la fira

pujar