Fira del formatge
dissabte 22 d’octubre 2022 - Tot el dia
Plaça Esplanada
Detalls
Programa d'activitats de la Fira del formatge a Maó.
Divendres de 17 a 20:30 h, dissabte de 10 a 20.30 h i diumenge de 10 a 14 h
Divendres 21 d'octubre
-17.00 h Plaça de s’Esplanada i plaça de la Constitució
Obertura i inauguració (zona escenari plaça de s’Esplanada)
-17.30 h Plaça de s’Esplanada (zona escenari)
“Història de la formatgera talaiòtica”, a càrrec de Museu de Menorca
-17.30 h Plaça de la Constitució a plaça de s’Esplanada
Teatre de carrer: “Les ratetes visiten la fira”
-19.00 h Ca n’Oliver (c/Anuncivay, 2).
Conferència “La Fageda: Un projecte social amb estructura empresarial”, a càrrec d'Albert Riera (director de Relacions Institucionals)
-19.30 h Plaça de s’Esplanada (zona escenari)
Música en directe, amb el grup Eva Pons Trio.
-20.30 h Plaça de s’Esplanada i plaça de la Constitució
Tancament de la fira Cierre de la feria
Dissabte 22 d'octubre
-10.00 h Plaça de s’Esplanada i plaça de la Constitució
Obertura fira i exposició de ramat boví
-10.30 h Plaça de la Constitució a plaça de s’Esplanada
Passacarrers amb la Colla de Gegants de Maó i la Xaranga de la Banda de Maó
-10.30 h Plaça de s’Esplanada (zona escenari)
Tast a cegues per a professionals (HORECA) a càrrec de Martín Afinador
-11.30 h Plaça de la Constitució (places limitades)
Taller familiar: “Com fer el meu primer formatge fresc” amb Sa Cooperativa del Camp de Menorca
-12.00 h Ateneu de Maó (sa Rovellada de Dalt, 25).
Taula Rodona: “Tradició i innovació amb el formatge de Menorca” Participants: Tolo Mercadal (Cooperativa del Camp), Juan Bosco Triay (Consell Regulador), Enric Canut (enginyer tècnic agrícola), Rafaela Pons (pagesa de s’Arangí), Martina Fedelich (pagesa de Son Piris)
-12.30 h Plaça de s’Esplanada (zona escenari).
Mostra de cuina Regió Gastronòmica Europea, amb el Jove Xef Pau Sintes i la xef Silvia Anglada, del restaurant Es Tast de na Silvia
-12.30 h Plaça de s’Esplanada i plaça Constitució
Tast de vi de Menorca (plaça de s’Esplanada) i tast de cervesa de Menorca (plaça de la Constitució)
-13.00 h Plaça de la Constitució
Música en directe, amb Lara Pons
- 16.00 h Plaça de s’Esplanada (zona escenari)
Presentació, explicació i petit tast de formatges d’Idiazabal i Casar de Cáceres a càrrec del mestre formatger Jesús Aranburu, de la Quesería Aranburu i el mestre formatger Jorge Lindo, de la Quesería Doña Francisca
-17.00 h Ateneu de Maó (sa Rovellada de Dalt, 25).
Conferència: “Les intimitats del formatge artesà de Menorca”, a càrrec d’Antoni Carreras
-17.30 h Plaça de la Constitució a plaça de s’Esplanada
Teatre de carrer “Les ratetes visiten la fira”
-18.00 h Plaça de s’Esplanada (zona escenari) (places limitades)
Tast de formatges: “Formatges del Mediterrani”, a càrrec d’Enric Canut
-19.00 h Plaça de la Constitució
Música en directe, amb Café Soul Música.
-20.30 h Plaça de s’Esplanada i plaça de la Constitució
Tancament de la fira
Diumenge 23 d'octubre
-10.00 h Plaça de s’Esplanada i plaça de la Constitució
Obertura de la fira i exposició de ramat boví
-10.15 h Plaça de la Constitució Mostra de com fer una fogassa artesana de formatge Mahón-Menorca
-10.30 h Plaça de la Constitució a plaça de s’Esplanada
Passacarrers, amb la Colla de Gegants de Llucmaçanes i la Banda de Cornetes i Tambors de Maó
-10.30 h Plaça de s’Esplanada (zona escenari). Cabuda limitada
Tast explicat sobre els formatges DOP, a càrrec de la Denominació d’Origen de Menorca
-11.30 h Plaça de la Constitució.
Cabuda limitada Taller en família: “Fer iogurt”, amb Sa Cooperativa del Camp de Menorca
-12.30 h Plaça de la Constitució
Música en directe, amb el grup Two Moons
-12.30 h Plaça de s’Esplanada (zona escenari).
Cabuda limitada Mostra de cuina: “Receptes creatives per fer a casa”, a càrrec de Carlos Juanico, de Saborea Menorca
-14.00 h Plaça de s’Esplanada i plaça de la Constitució
Tancament i clausura de la fira