II Jornades Art i Contemporaneïtat a Menorca

Esdeveniment passat
Maó - Jornada
diumenge 04 de desembre 2022 - 10:00 a 12:30
Institut Menorquí d'Estudis

Detalls

II Jornades Art i Contemporaneïtat a Menorca

Programa;

3 de desembre

9.30 h Benvinguda a càrrec de Marta Jordi, coordinadora científica de l’IME, i Cristina Rita, presidenta del Consell Científic de l’IME. Salutació a càrrec de Miquel Àngel Maria, conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, i Josep Juaneda, conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca.

9.45 Presentació a càrrec de Carles Jiménez, coordinador de la jornada, comissari i consultor d’art.

9.50 h Presentació del I Ajut Art i Contemporaneïtat a Menorca, convocat per l’IME amb el suport i col. laboració de l’Agència Reserva de Biosfera, Hauser & Wirth i el Museu de Menorca.

10 h Eduardo Martínez de Pisón, catedràtic emèrit de Geografia de la Universidad Autónoma de Madrid i director del Instituto del Paisaje de la Fundación Duques de Soria: «Arte del paisaje y paisaje del arte»

10.15 h Juan Elorduy, divulgador d’art: «Pintando el paisaje y el alma de Menorca» Marina E. G., artista visual: «Del desig de treballar cos, terra, plantes, idees i altres elements»

11.15 h Pilar Bonet, professora de la Universitat de Barcelona, comissària i crítica d’art: «El mundo que necesitamos: ecosofía, arte y feminismo

11.45 h Pausa

12.15 h Paula Santiago, Centre d’Investigació Art i Entorn de la Universitat Politècnica de València: «El entorno como referente y objeto de estudio en la investigación artística»

12.45 h Javier Maderuelo, escriptor: «El paisaje es cultura»

13.15 h Miquel Antoni Pons Carreras, historiador de l’art: «Aproximació des de l’art al patrimoni prehistòric de Menorca»

13.30 h Rafael Mata Olmo, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universidad Autónoma de Madrid: «Menorca talayótica y paisaje»

14 h Anna M. Bagur, responsable de l’àrea de cultura de la Fundació Líthica – Pedreres de s’Hostal:«Líthica, l’emoció del paisatge. Del patrimoni a l’art de la terra»

14.15 h Dinar lliure

16 h Marcos Ros Sempere, arquitecte, eurodiputat i membre de les comissions de Cultura i Educació i de Medi Ambient del Parlament Europeu: «La Nueva Bauhaus Europea: un cambio de paradigma»

16.30 h Nadine Gomez, directora de CAIRN centre d’art: «Les sommets des mers, une traversée artistique des préalpes de Digne»

17 h Obarra Nagore, responsable d’exposicions i coleccions del CDAN: «El CDAN, Centro de Arte y Naturaleza de Huesca en la actualidad»

17.30 h Pausa

18 h David Buckland, fundador i director internacional de Cape Farewell: «Artists and the climate crises»

18.30 h Rita Sixto, professora de la Universidad del País Vasco – Euskal Herriko Unibertsitatea: «Tras hacer cumbre»

19 h Taula rodona.

 

4 de desembre

10 h Nuria Román, artista: «La aguja de la giganta (platja de Mongofra)»

10.30 h Gloria Moure, historiadora de l’art: «El paisaje recuperado»

11 h Rafael Trénor, artista: «El alma del mundo"

11.30 h Diàleg obert

12.30 h Cloenda

 

 

Localització

Camí des Castell, 28

II Jornades Art i Contemporaneïtat a Menorca

 

 

 

Què fer a Menorca - Qué hacer en Menorca

Consulta a l'agenda més activitats culturals!

pujar