Ovella menorquina

Esdeveniment passat
Es Mercadal - Jornada
diumenge 10 d’abril 2022 - Tot el matí
Recinte Firal

Detalls

Durant tot el dia, I Jornades d'ovella menorquina.

IX Concurs morfològic

I Concurs de formatjades

I Jornades Gastronòmiques d'anyell menorquí.

 

BASES PER PARTICIPAR AL CONCURS DE FORMATJADES:

1. L’Associació d’Ovella Autòctona de Menorca organitza un Concurs de Formatjades el diumenge dia 10 d’abril als Quarters des Mercadal, en el marc de la Fira de l’Anyell Menorquí que tindrà lloc els dies 9 i 10 d’abril, amb l’objectiu de donar a conèixer, difondre i promocionar el Be o Anyell menorquí, tant en l’àmbit domèstic com en el de la restauració.

2. Per a participar al concurs s’ha d’enviar un correu electrònic a info@cometemenorca indicant nom i llinatges, i nombre de telèfon.

3. Els/les concursants hauran de fer 6 formatjades de carn de Be o Anyell menorquí (raça autòctona) que hauran de comprar a Sa Cooperativa del Camp de Menorca, a les seues tendes de Ciutadella o d’Alaior, a partir de dijous dia 7 d’abril. La resta d’ingredients podran ser els que vulgui cada participant.

4. Les han de fer a ca seua i presentar-les a es Quarters des Mercadal diumenge dia 10 d’abril entre les 10h i les 12h.

5. El jurat estarà format per 3 persones relacionades amb la gastronomia de Menorca i coneixedores de les formatjades, i valorarà l’execució, la presentació i el sabor de la formatjada.

6. A les 12h el jurat procedirà a provar les formatjades i a deliberar sobre els aspectes a valorar, i a les 13h s’anunciarà el/la guanyador/a

7. S’atorgaran tres premis a les tres millors formatjades per ordre de puntuació, segons la suma de les puntuacions dels tres membres del jurat en els diferents aspectes a valorar:

- primer premi, un sopar per a dues persones a un restaurant dels que haurà participat a les jornades gastronòmiques d’anyell menorquí, una cuixa de Be de Menorca i una fogassa de formatge

- segon premi, un curs de cuina de Cómete Menorca, una cuixa de Be de Menorca i una fogassa de formatge

- tercer premi, una cuixa de Be de Menorca i una fogassa de formatge

 

Localització

Carrer Metge Camps s/n

Ovella menorquina

 

pujar