Sant Antoni 2023

Esdeveniment passat
Fornells - Festa de poble
diumenge 23 de juliol 2023 - Tot el dia

Detalls

Programa de festes de Sant Antoni 2023 a Fornells.

 

Dissabte 8 de juliol

A les 20 h, carrer de la Mar. Espectacle familiar infantil «Les Vacances de Madame Roulotte», amb la pallasa La Bleda.

 

Diumenge 9 de juliol

A les 20.30 h Passacarrer amb el grup de batucada Batumba, que recorrerà els carrers del centre del poble.

 

Dilluns 10 de juliol

A les 19 h, a la plaça de l’Església, Mercat d’Estiu de Fornells. Actuació musical del grup The Revels.

 

Dimarts 11 de juliol

A les 20.30 h, a la zona del Pla de Fornells, Concert de la Big Band des Mercadal.

 

Dijous 13 de juliol

A les 20 h Itinerari amb Xec Pons Sans. Ruta literària pels racons que han inspirat la seva novel·la. Punt de trobada: plaça de Pere M. Cardona, devora l’olivera. 

 

Dissabte 15 de juliol 

A les 22 h al carrer de la Mar. Concert de No hi som tots & Tina Servera.

 

Diumenge 16 de juliol

Festa de la Mare de Déu del Carme:

A les 19.00 h Missa en honor de la patrona dels pescadors i ofrena d’una corona de flors a la Mare de Déu.  Seguidament, processó marítima. La comitiva sortirà de l’església acompanyada per la Banda de Música des Mercadal, embarcarà al bot Fornells, el qual navegarà per les aigües de la badia acompanyat de totes les embarcacions que vulguin afegir-se a la festa. Durant la processó, l’ornament floral serà tirat a la mar en memòria dels pescadors que hi han desaparegut. 

 

Dilluns 17 de juliol

A les 19 h, a la plaça de l’Església. Mercat d’Estiu de Fornells. Actuació musical del grup Eva Pons Trio.

 

Dimarts 18 de juliol

A les 19 h, al centre del poble. Cursa Popular Sant Antoni 2023. Circuit urbà de 600 m a 2.400 m, segons les categories. 

 

Dimecres 19 de juliol

A les 21 h, al carrer de la Mar. Sopar de vesins i ball amb el grup Music Siblings.

 

Dijous 20 de juliol

A partir de les 19.30 h, al carrer de la Mar. Pintura a la fresca a càrrec de l’Escola de Pintura Punt@rt. Obert a tothom.

A les 20.00 h, al Castell de Sant Antoni.  El Club de Jubilats de Fornells organitza una xocolatada amb coca bamba per als seus socis. Actuació del grup musical No hi som tots & Tina Servera.

A les 20.00 h, al camp de futbol Les Arenes. Partit de veterans entre el CF Norteño i el CE Mercadal.

A les 22.30 h, al carrer de la Mar. Concert de Rock amb el grup Vivos para cantarlo.

 

 Divendres 21 de juliol

A les 20.30 h, al Castell de Sant Antoni. Pregó de festes 2023, a càrrec del Dr. Jordi Moya Riera. Seguidament,  actuació de la Banda de Música des Mercadal.

 A les 23.00 h, al carrer de la Mar. Gran revetla amb l’actuació del grup No Hi Som Tots & Tina Servera. Seguidament el grup The Binigaus Band.

 

Dissabte 22 de juliol

A les 16.45 h Repic de campanes i enlairament de coets per anunciar el començament de les festes.

Tot seguit, cercavila per l’itinerari habitual, amb la comparsa de gegants. 

A les 17 h El fabioler, Isaac Triay Moll, anirà al Local Social de l’Ajuntament a demanar permís per començar la festa i hi farà sonar el primer toc de fabiol.  Llavors iniciarà el replec de caixers: es dirigirà a ca el caixer sobreposat, Toni Triay Pons, al carrer Punta Gran “seven”. Tots dos aniran novament al Local Social, on s’entregarà la bandera de la festa al caixer sobreposat Tot seguit, i anant pels carrers del poble, arreplegaran els altres caixers de la qualcada, entre els quals el caixer pagès, Bartolomé Moll Moll, al carrer de ses Escoles, 12, i el caixer casat, Biel Llull Triay, al carrer Major, 10.  Al mateix temps, la Banda des Mercadal, sota la direcció de Litus Arguimbau, recorrerà els carrers de la població.  A continuació, els caixers aniran a cercar el caixer capellà, Mn. Llorenç Sales Barber, a la plaça de l’Església. Tot seguit, es dirigiran al carrer Gumersind Riera, 47, per recollir el caixer batle, Carlos Rotger Roca, que presidirà la qualcada. Serà devers les 18.30 hores.  Seguidament, la comitiva es dirigirà al Local Social, on el batle del municipi, Joan Palliser Riudavets, farà entrega del bastó d’autoritat al caixer batle.

Després de fer una volta pel poble, els caixers deixaran els cavalls pels voltants de la plaça i aniran a cercar les autoritats per celebrar, a l’església parroquial de Fornells, les solemnes completes en honor de Sant Antoni Abat. En el transcurs de l’acte religiós es repartiran les tradicionals candeletes. 

En acabat de completes, al bell mig de la plaça de s’Algaret, entre bullícia, calor i alegria, començarà el jaleo, a càrrec de la Banda de Música des Mercadal. 

Després de dissoldre’s la qualcada, el fabioler tornarà a replegar els caixers per anar a peu a la beguda de caixers que els oferirà la parròquia de Sant Antoni i que tindrà lloc al Castell de Sant Antoni. 

A les 24.00 h, al carrer de la Mar Actuació musical, amenitzada amb la música dels DJ de Ritmo Menorca.

 

Diumenge 23 de juliol

A les 8.30 h Diana pels carrers de la població, a càrrec dels joves de la Banda de Música des Mercadal.

A les 9.00 h  Sortida del fabioler, que iniciarà el replec de caixers, començant pel caixer sobreposat. Després s’hi aniran afegint els altres caixers i, tots junts, aniran a cercar el caixer capellà a la plaça de l’Església. Seguidament, aniran a cercar el caixer batle. 

A les 11.00 h, a l’església de Sant Antoni Missa de caixers, en el transcurs de la qual es repartirà l’aigua-ros. 

Seguidament, hi haurà el darrer jaleo, que acabarà amb el lliurament de les canyes verdes i les culleretes de plata. Serà a la plaça de s’Algaret, amb la Banda de Música des Mercadal.

Finalitzat l’acte, tots els protagonistes de la festa, amb la música marcant el pas, aniran cap a la recepció que oferirà l’Ajuntament als caixers i a la gent del poble al Castell de Sant Antoni. Hi estau tots convidats!  En aquest moment, el caixer fadrí torna la bandera de Sant Antoni i el caixer batle retorna el bastó de comandament.

En acabar la beguda, els caixers acompanyaran el caixer batle al seu domicili i el caixer capellà a l’Església, on el fabioler farà el darrer toc de fabiol. Al capvespre, els caixers més joves sortiran a repartir l’aigua-ros per les cases del poble.

A partir de les 21.30 h, al carrer de la Mar Actuació amb el grup Blue Moon, un repertori perfecte per ballar.  I per finalitzar, actuació de la banda Fandango All stars.

 

Dilluns 24 de juliol

A les 11.00 h, a la parròquia de Sant Antoni Missa en record dels naturals i vesins de Fornells que han mort en el transcurs de l’any.

A les 12.00 h, al carrer de la Mar Festa infantil de l’escuma. Activitat dirigida als fillets i filletes majors de 7 anys. Els menors de 7 anys hauran d’anar acompanyats tota l’estona d’un adult que se’n faci responsable.  

A les 18.30 h, a la plaça de s’Algaret Jocs tradicionals per a fillets i joves amb Sa Xaranga.

A les 19 h, a la plaça de l’Església Mercat d’Estiu de Fornells. Hi trobareu varietat de productes locals i artesanals. El mercat comptarà amb l’actuació musical del grup Georgina Masanés i Luis Souto. 

 A les 22.30 h, devora el Castell de Sant Antoni Focs artificials.

 A les 23.00 h, al carrer de la Mar Gran Revetla de fi de festes amb els grups Sound Quartet i Black Pearl.

pujar