Sant Cristòfol 2023

Esdeveniment passat
Es Migjorn Gran - Festa de poble
diumenge 30 de juliol 2023 - Tot el dia

Detalls

Programa de festes de Sant Cristòfol de ses Corregudes as Migjorn Gran.

Dimarts 25 de juliol

“Dimarts as Migjorn”: mercat i activitats

19.30 h Ruta Francesc d’Albranca (Sortida davant la Biblioteca).
19.30 h Plaça Menorca. Actuació a càrrec del grup Folklòric des Born, tot seguit 
passacarrers.
21 h Actuació musical a càrrec d’Eva Pons Trio.

 

Dimecres 26 de juliol

19 h Cursa popular.

21 h Pla de l'Església. Sopar de veïns.

 

Dijous 27 de juliol

19 h Sa Plaça. Festa final de curs de l’escoleta infantil Xibit, amb l’actuació de n’Isma & Pele. 
20 h Camp de futbol. Partit de futbol entre el CD Migjorn i el CE Alaior. 

 

Divendres 28 de juliol
12 h Membres de la Banda de Música recolliran els fillets i filletes del Casal d’Estiu per junts arribar en un passacarrers al Pla de l’Església on gaudiran d’una improvisada festa.

21 h Pla de l'Església. Pregó de festes a càrrec de l’empresa local de calçat MIBO.
23.30 h Zona esportiva. Revetla amb "Orquesta Huracán" i el grup "Dalt s’era". Entrada-donatiu de 3€ per al Club Agility des Migjorn Gran.

 

Dissabte 29 de juliol

17 h Repicada de campanes amb passacarrers pel poble a càrrec de la Banda de Música des Migjorn Gran, sota la direcció de Tomàs Rosselló que començarà el seu recorregut des del Pla de l’Església.

Un poc abans de les 18 h el fabioler, Isaac Triay Moll, anirà a recollir al caixer fadrí, Bartomeu Bagur Pons, del seu domicili (Avda. de la Mar, 18) i des d’allà es dirigiran a l’escalinata del Saló  Verd.

A les18 h el fabioler demanarà a la batlessa, Antònia Camps Florit, permís per poder fer el primer toc de tambor i flabiol i d’aquesta manera començar el replec de caixers i cavallers.

Seguidament, el regidor més jove, Pepe Mercadal Baquero, entregarà el penó de Sant Cristòfol al caixer fadrí, Bartomeu Bagur Pons. En aquest moment, la Banda interpretarà la peça “El Gato Montés” mentre el caixer fadrí oferirà els bots del seu cavall al públic alla congregat.

S’iniciarà el replec de la Qualcada.

Completat el replec i fetes les tres voltes (un poc abans de les 19 hores), els caixers i caixeres es dirigiran al domicili del caixer batle, Miquel Sales Florit (Bernat Alzina, 1) per tal que s’incorpori a la qualcada.

A les 18 hores a les escales del Saló Verd, es durà a terme el lliurament del Bastó de Comandament i la Medalla de Sant Cristòfol per part de la batlessa al caixer batle. A continuació, la Banda de Música interpretarà “El Gato Montés”.Seguidament, la qualcada es dirigirà a la Rectoria per recollir el caixer capellà, Llorenç Sales Barber. Faran una volta completa pel poble per tornar tots junts al Saló Verd a deixar els cavalls.

20 h La comitiva de caixers, cavallers i autoritats, acompanyats per la Banda de Música, es dirigirán a peu del Saló Verd a l’Església per assistir a la celebració de les Solemnes Completes en honor a Sant Cristòfol. Els cavallers més joves repartiran les candeles mentre es canten els “Goigs a Sant Cristòfol”.
20.30 h Sortida de Completes i passacarrers amb la Banda de Música des Migjorn Gran per anar al Saló Verd on s’oferirà la tradicional beguda a caixers, 
cavallers, autoritats i convidats.
Després el fabioler, caixers i cavallers reprendran la Qualcada, faran una volta completa al poble i es dirigiran a sa Plaça per començar devers les 21:00h el primer jaleo de Sant Cristòfol de Ses Corregudes 2023.
En acabar, faran tres voltes al poble. En el transcurs de la segona volta s’acompanyarà al caixer capellà a la Rectoria i a la  tercera, s’acomiadarà al caixer batle al seu domicili i es dissoldrà la qualcada.
00.30 h Zona Esportiva. Revetla amb el grup “Fandango All Stars” seguit de Ritmo Menorca.

 

Diumenge 30 de juliol

8 h Diana amb la Banda de Música des Migjorn Gran.

9 h Replec de caixers i cavallers, encapçalat pel fabioler, Isaac Triay Moll, per formar la qualcada.
Completat el replec, es farà una volta al poble i es dirigiran cap al  Saló Verd per deixar els cavalls.

10.15 h La comitiva de caixers, cavallers i autoritats al so del tambor i el flabiol, es dirigiran a peu des del Saló Verd cap a l’Església per assistir a la celebració de la Missa. 
Solemne de Caixers oficiada pel caixer capellà, mossèn Llorenç Sales Barber. En el decurs d’aquesta, els quatre cavallers de més edat repartiran l’aigua-ros.

En acabar, la comitiva, a toc de tambor i flabiol, es dirigirà al  Saló Verd per recollir els cavalls i reprendre la qualcada. Faran un parell de voltes al poble i es dirigiran a Sa Plaça per a començar el darrer jaleo devers les 12 hores.
En acabar, els membres del consistori lliuraran als caixers i cavallers les canyes verdes amb la cullereta de plata. Seguidament, la qualcada farà tres voltes pels carrers i places del poble.

15.30 h Passacarrers de la Banda de Música des Migjorn Gran des del Pla de l’Església fins a les escales del Saló Verd per tal d’acompanyar la comitiva formada per caixers, cavallers i membres del consistori a la beguda popular (l’Ajuntament convida a tot el poble a participar en aquesta beguda).
En acabar, els membres de la qualcada, acompanyaran en formació, al caixer batle i després al caixer capellà als seus respectius domicilis i es dissoldrà la qualcada fins l’any que ve.
Posteriorment, els caixers i cavallers per parelles duran a terme el repartiment pels domicilis del poble de l’aigua-ros.

21.30 h Sa Plaça. Actuació musical del grup Eva Pons Trio.
En el transcurs s’anunciarà el guanyador del trofeu, memorial Jaume Allès Camps, al millor cavall de Sant Cristòfol de Ses Corregudes 2023.

23 h Sa Plaça. Revetla a càrrec de l’Orquesta Huracán.

 

Dilluns 31 de juliol

9 h Diana a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors des Migjorn Gran dirigida per n’Àgueda Sales Orfila.

11 h Missa en sufragi de les persones que ens han deixat al llarg de l’any.

17 h Tradicionals jocs populars a Sa Plaça, organitzats per Bota i Juga.

18.45 h Passacarrers amb la Banda de Música des Migjorn Gran.

20 h A sa Plaça, Jaleo d’ases (Ajudau a que la gent respecti els animals i no els facin mal).

00.30 h Darrera revetla a sa Plaça amb “Duo Bluemoon”.

pujar