Sant Llorenç 2023

Esdeveniment passat
Alaior - Festa de poble
diumenge 13 d’agost 2023 - Tot el dia

Detalls

Programa de festes de Sant Llorenç 2023 a Alaior..

 

Dijous 27 de juliol

21.30 h Nit amb candela. Actuacions musicals a diferents indrets (consulta l'agenda).

 

Divendres 28 de juliol

20.30 h Claustre Convent de Sant Diego. Concert lìric amb Carmen Acosta.

21 h  Convent de Sant Diego. Concert amb Desencaixades.

 

Dissabte 29 de juliol

9 h Platja Cala en Porter. Torneig de volei

 

Diumenge 30 de juliol

19.30 h Plaça des Ramal. Ball en lìnia

20.30 h Carrer Sa Bassa Roja. Glosat.

 

Dilluns 31 de juliol

20 h Plaça des Ramal. Mostra d'aikido 

20.30 h Sa Plaça. Nit de karaoke.

 

Dimarts 1 d'agost

19.30 h  Sa Plaça. Cursa popular.

21.30 h Pati de.sa lluna. Cinema a la fresca (consulta l'agenda).

 

Dimecres 2 d'agost

19 h Centre del poble. Mercat de nit.

19 h Plaça des Ramal. Mostra de gimnàstic rítmica.

19.30 h Claustre Convent de Sant Diego. Presentació de la revista de festes del diari Menorca. Presentació de la portada guanyadora del concurs per il·lustrar el programa de festes.

20 h Biblioteca. Presentació del poemari "El llibre que no escric" de Jordi Odri, a càrrec de Margarita Ballester.

20.30 h Sa Plaça. Música amb Mèrvils Duo.

 

Dijous 3 d'agost

18.30 h Plaça des Ramal. Torneig de partides ràpides d'escacs.

20 h Sa Plaça. Espectacle familiar "Partyfriends".

 

Divendres 4 d'agost

17 h Plaça des Ramal. Torneig tennis taula.

18 h Carrer Major. Taller de plomalls.

19 h Plaça Nova. Gegants Eulàlia i Llorenç, Moro Xoroi i Fadrineta de Biniedrís, acompanyats per la música de Rondalla i Grup de Ball d'Alaior. Ball de gegants i passacarrers fins a l'Ajuntament.

22h Sa Plaça. Música amb Rocksons.

 

Dissabte 5 d'agost

10 h Pavelló esportiu. Torneig de bàdminton.

11.30 h Pista de patinatge. Festa de l'espuma per a tota la família.

Al vespre, sopars de vesins al carrers d'Alaior i sortida del grup de cantaires "Dit i fet" (trobada a les 21 h a Sa Plaça amb altres grups de cantaires de Menorca per iniciar el recorregut pels carrers i acabar, devers les 24 h de nou a Sa Plaça).

 

Diumenge 6 d'agost

9 h Camí de Loreto. Campionat Compak Sporting.

16.30 h Carrer Eivissa.Servei de bus per anar a Binixems.

17 h Església de Santa Eulàlia. Sortida dels caixers cap a Binixems.

En arribar, Festa a Binixems. Replec de cavalls amb l'acompanyament de la Banda Juvenil d'Alaior. En acabar, davallada en comitiva cap a Alaior i acompanyament de la imatge de Sant Llorenç fins a la Rectoria.

20.30 h Sa Plaça. Mentre s'espera l'arribada de la comitiva, actuació de la Xaranga Idò sí.

21 h Sa Plaça. Convidada de la caixera batlessa a participar a les festes de Sant Llorenç. Tot seguit, actuació de la Banda de Música d'Alaior.

22.30 h Plaça des Ramal. Concert dels grups juvenills Es Xubecs i Xafogor.

 

Dilluns 7 d'agost

18.30 h Pistes Club Hípic. Concurs Salt d'obstacles.

20 h Claustre Convent de Sant Diego. Presentació de la revista de festes de "S'Ull de sol" i concert de "Suc i sopes".

20.30 h Sa Plaça. Karaoke.

 

Dimarts 8 d'agost

17 h Centre Cultural. Trofeu de billar.

21.30 h Pati IES Josep Miquel Guàrdia. 25è Concert líric Sant Llorenç amb la participació dels cantants Albert Casals, Aquiles Machado, Celso Albelo, Josep Bros, Moisès Marín, Laura Braso, Mariola Cantarero, Sonia de Munck, Nicola Ulivieri i Simón Orfila, acompanyats al piano per Antoni Pons Morlà, qui dirigirà un petit conjunt instrumental. A benefici de l'Associació ALBA.

21.30 h Pati de sa Lluna. Cinema a la fresca.

 

Dimecres 9 d'agost

19 h Carrers del centre. Mercat de nit.

18.30 h Pistes Club de tennis. Torneig de pàdel.

19 h Club de tennis. Torneig de tennis.

19 h Carrer Major. Taller de manualitat de festes.

19.30 h Plaça des Ramal. Mostra de karate.

20.30 h Camp de futbol. Partit de 3a. CE Alaior-CE Es Mercadal.

21 h Sa Plaça. Concert Eva Pons Trio.

21.30 h Convent de Sant Diego. Recital "Llàgrimes de Sant Llorenç" amb la poesia de Toni Farrón, els guitarristes Pere i Joan Arguimbau, dansa amb Belén Cervantes i la imatge i projeccions de Tóbal Esbert.

 

Dijous 10 d'agost

20 h Cantada itinerant pels carrers d'Alaior amb el grup "Dit i fet".

19 h Plaça Nova. Festa Holi infantil.

23 h Plaça Nova. Festa Holi juvenil.

21 h Pavelló esportiu. Torneig de bàsquet 3x3.

 

Divendres 11 d'agost

20.30 h Avinguda Reverend Pare Huguet. Pregó de festes a càrrec de José Giménez Pons, mestres pastisser. A continuació, actes protocolaris de la festa: primer toc de tambor i fabiol, lliurament del penó de festes al caixer fadrí, homenatge als caixers amb 25 anys de participació a la qualcada. En acabar, trasllat del penó a l'Ajuntament i convidada a un refrigeri.

23 h Sa Plaça. Concert amb l'Orquestra Huracán.

 

Dissabte 12 d'agost

A les 10.00 hores, una representació de la Junta de Caixers acompanyada pel fabioler i per diversos cavallers efectuarà l’habitual visita del “Gloriós Sant Llorenç” i convidarà la població a participar a tots els actes festius.

Cercavila musical des del carrer des Ramal fins a sa Plaça amb la batucada BatuLô. A partir de les 12.00 hores.

A les 13.30 hores, Dalt es Fossar, fotografia de tots els Llorenços d'Alaior.

A les 16.30 hores, sortida de l'Ajuntament de la Colla Gegantera i Grallera d'Alaior, acompanyada de la les colles convidades d'altres pobles de Menorca i de la Xaranga Idò Sí. Recorregut: carrers Major, Ample, Porrassar Vell, Caminet des Pou Nou, Sant Pancraç, Camí Nou, plaça Nova, Bèrrecs, Grillons, Retxats, costa de l’Església, es Carreró, Nou, sa Plaça i Major.

A les 17.00 hores, el fabioler es dirigirà a l’Ajuntament per sol·licitar permís a la caixera batlessa per iniciar la qualcada. A continuació, lliurament del penó de Sant Llorenç al caixer fadrí. El replec de la qualcada s’efectuarà des de quatre punts diferents: carrer des Banyer (al costat del Convent de Sant Diego), plaça Nova, avinguda del Reverend Pare Huguet (devora la font de l’escopinya) i carrer des Ramal (devora Sa Cooperativa).

Tot seguit la qualcada es dirigirà a la Rectoria, des d'on s'hi sumarà el caixer capellà, mossèn Joan Camps Serra.

Seguidament s’encaminarà cap a la Casa Consistorial, on la caixera batlessa, Maria Antònia Pons Mascaró, i el representant de la Policia Local, Carlos Camps Palliser, s’incorporaran a la qualcada.

A continuació s’oferirà el Gin del Poble a tota la ciutadania.

La qualcada farà diversos caragols per la població. Un cop acabats, es dirigirà cap a l’ermita de Sant Pere Nou.

A les 18.00 hores, la Banda de Música d’Alaior animarà el trajecte fins a l’ermita de Sant Pere Nou amb el seu repertori festiu.

A les 20.00 hores s’hi celebraran solemnes Completes amb l’assistència dels membres de la corporació municipal. Tot seguit tindrà lloc la Beguda dels Caixers al costat de l'ermita.

NOTA: la Banda de Música d’Alaior iniciarà l’actuació davant la Biblioteca i arribarà a l’ermita de Sant Pere Nou abans de les vuit del fosquet. Agraïm la col·laboració de tot el veïnat per fer possible el trajecte i respectar la tasca dels músics.

Acabats aquests actes, Jaleo a sa Plaça interpretat per la Banda de Música d'Alaior. Com en els darrers anys, es mantindrà el mateix recorregut dels caixers durant el Jaleo: carrers Coll des Palmer, Sant Diego Vell i es Carreró, carrer de Santiago Pons Quintana, s'Androna, s'Arraval, plaça de l'Església i carrer Menor.

Per començar, els caixers faran un caragol passant per sa Plaça. Després de dues voltes de jaleo, efectuaran caragols pels carrers del poble i aniran a acomiadar, primer, la caixera batlessa a l'Ajuntament i, després, es dirigiran cap a la Rectoria per deixar-hi el caixer capellà. La qualcada es dissoldrà al Munt de l'Àngel, llevat dels membres de la Junta de Caixers que acompanyaran el caixer fadrí al seu domicili.

En acabar el Jaleo s'oferirà un refrigeri a la població, a la Sala d'Activitats Ciutadanes de l'Ajuntament.

A les 24.00 hores, al costat del Pavelló Esportiu Municipal, Gran Revetla de Sant Llorenç amb Fandango All Stars i, seguidament, DJ Ritmo Menorca.

 

Diumenge 13 d'agost

A les 9.00 hores, la Xaranga Idò Sí i la Colla Gegantera i Grallera d'Alaior faran una animada cercavila per avisar-nos que es reprèn la festa després del descans nocturn. Recorregut: carrer Major, Bassa Roja, Ruiz i Pablo, Miguel de Cervantes, Ramal, Nou, plaça de la Constitució i carrer Major.

A les 9.00 hores, el replec de la qualcada s’efectuarà des de diversos punts: carrer des Banyer (al costat del Convent de Sant Diego), plaça Nova, avinguda del Reverend Pare Huguet (devora la font de l’escopinya) i carrer des Ramal (devora Sa Cooperativa). En primer lloc, aniran a cercar el caixer capellà a la Rectoria de l'església de Santa Eulàlia i, posteriorment, es dirigiran al carrer de Sant Pancraç per recollir la caixera batlessa perquè s’uneixi a la qualcada. Seguidament, recorregut per diversos carrers del poble.

A les 10.30 hores, arribada de la qualcada a l’església de Santa Eulàlia. Tot seguit es dirigirà cap a l’Ajuntament, on s'incorporarà la corporació municipal.

A continuació es traslladarà la imatge de sant Llorenç des de l’Ajuntament fins a l’església de Santa Eulàlia. L'acompanyarà un grup de joves endiumenjats amb vestits menorquins d’antany i la Banda Juvenil d’Alaior.

Posteriorment, Missa de Caixers oficiada pel caixer capellà, mossèn Joan Camps Serra. En el transcurs de la missa es repartirà aigua-ros.

Celebrada la missa, els caixers faran un caragol pel poble i es dirigiran a sa Plaça per iniciar el Jaleo, que serà interpretat per la Banda de Música d’Alaior. (Com en els darrers anys, es mantindrà el mateix recorregut dels caixers durant el Jaleo: carrers Coll des Palmer, Sant Diego Vell i es Carreró, carrer de Santiago Pons Quintana, s'Androna, s'Arraval, plaça de l'Església i carrer Menor). Quan comenci la segona volta, amb la tonada d’un alegre pasdoble, es donarà la canya i la cullereta als caixers participants.

Acabat el Jaleo, els caixers acomiadaran la caixera batlessa davant l’Ajuntament i, acte seguit, el caixer capellà davant la Rectoria. A continuació deixaran la bandera a l’Ajuntament.

Al capvespre, els cavallers obsequiaran el veïnat amb la visita de l’aigua-ros.

A sa Plaça Nova, a les 20.00 hores, més música i ball amb el Grup Folklòric Tramuntana de Ciutadella, tota una demostració de folklore menorquí amb un esplèndid vestuari.

A les 20.30 hores, 51a Desfilada de Carrosses amb el lema «Tangram, un món de colors». Una mostra de la creativitat i l'animació de la gent d'Alaior. Animaran la desfilada la Colla Gegantera i Grallera d'Alaior, les colles convidades d'altres pobles de Menorca i la Xaranga Idò Sí. Les carrosses es concentraran a l’avinguda de la Verge del Toro. Itinerari: Camí Nou, plaça Nova, carrers Porrassar Nou i Porrassar Vell, Ample, Major, sa Plaça, carrer Nou, es Ramal, Miguel de Cervantes i Comerç. En el transcurs del recorregut tindrà lloc una divertida batalla de paperets i serpentines.

Al costat del Pavelló Esportiu Municipal, a la pista de patinatge, actuació musical de Feeling a partir de les 23.30 hores.

Al costat del Centre de Salut, a les 00.30 hores, esclat de focs artificials a càrrec de Pirotècnica Lluch. Es recomana veure els focs des de la zona escolar, preferentment del carrer de les Escoles i entorn del poliesportiu.

Després dels focs continuarà l’actuació de Feeling i la prosseguirà un discjòquei.

 

Dilluns 14 d'agost

Missa en record dels nostres difunts, a les 12.00 hores, a l'església de Santa Eulàlia.

Acte d'homenatge i reconeixement a Antonio J. Sintes Pons (en Toni des Llogueret), conegut empresari alaiorenc jubilat, que sent regidor de l’Ajuntament impulsà juntament amb el llavors batle Antoni Pons Timoner la creació del polígon industrial la Trotxa, contribuint d’una manera especial al desenvolupament industrial del municipi. A les 13.00 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

Al Cós, a les 18.00 hores, Corregudes de Sant Llorenç amb cavall i a peu. Els participants es disputaran importants premis i trofeus concedits per l’Ajuntament d’Alaior. Ho organitzen: Club Hípic Alaior i Club Lô Esport Atletisme.

Al Pavelló Esportiu Municipal, a les 20.00 hores, Festival Sant Llorenç de Patinatge: «M en femení». Entrada/ donatiu: 3 €. Ho organitzen: Club Patinatge Alaior i Ajuntament.

Festival d’humor «Com està Wally? a càrrec de Jaime Gili. A les 22.30 hores, a la plaça Nova.

pujar