Sant Martí 2023

Esdeveniment passat
Es Mercadal - Festa de poble
diumenge 16 de juliol 2023 - Tot el dia

Detalls

Celebració de les festes de Sant Martí as Mercadal.

Programa d'activitats:

Dissabte 1 de juliol

A partir de les 17 h, a les pistes de pàdel Torneig de Vampirs Pàdel i Tennis.

Ho organitza: Club de Tennis des Mercadal Hi col·labora: Restaurant Jeni

 

Dilluns 3 de juliol

A les 11 h, al centre d’art i cultura de Ca n’Ángel Inici de l’exposició «Xarxes», de Magda Triay & Pescart Menorca. L’exposició estarà oberta des del 3 fins al 13 de juliol. L’horari d’obertura serà de 11 a 13.30h i de 19 a 21.30h.

 

Dimarts 4 de juliol

A partir de les 19 h, al carrer Major Pintura a la fresca, a càrrec de l’associació Punt@rt. Tothom que vulgui està convidat a participar-hi.

Ho organitza: associació Punt@rt.

 

Dimecres 5 de juliol

A les 21.30 h, al Recinte Firal Concert de la Banda de Música des Mercadal i Moments a cor, sota la direcció de Litus Arguimbau i Elsa Perches. Representació del musical Hakuna matata.

 

Dijous 6 de juliol

A les 19 h, al centre del poble Mercat d’Estiu des Mercadal. Hi trobareu varietat de productes locals i artesans. A les 20.30 h, a la plaça Pare Camps Actuació musical a càrrec del grup Rockingos.

Ho organitza: Ajuntament des Mercadal.

A les 21.30 h, al Recinte Firal Concert de la Banda de Música des Mercadal i Moments a cor, sota la direcció de Litus Arguimbau i Elsa Perches. Representació del musical Hakuna matata.

 

Divendres 7 de juliol

A les 17.30 h, a les Pistes de Petanca XVII Torneig de Petanca Sant Martí 2023

Ho organitza: Club de Petanca des Mercadal. Patrocina: Ajuntament des Mercadal

A les 19.30 h, al Club Hípic Ses Ramones XVI Trobada de cavalls Sant Martí 2023 Bona música, begudes a preus populars i molt bon ambient. Ens acompanyaran uns quants components de la Banda de Música des Mercadal. No us ho perdeu!

Ho organitza: Club Hípic Ses Ramones

 

Dissabte 8 de juliol

-Festa de ses canyes verdes del Club de Jubilats i Pensionistes del municipi.

A les 12 h. Missa a l’església parroquial de Sant Martí. Seguidament, dinar de ses canyes verdes al Restaurant Jeni.

-De 11 h a 13.30 h, al centre d’art i cultura de Ca n’Ángel Taller de reciclatge de xarxes de pesca recuperades. Per a totes les edats. A càrrec de Magda Triay & Pescart Menorca. El taller s’iniciarà amb una visita guiada a l’exposició.

-Al llarg del dia XXXII Dinar des Porc i VI Dinar de sa Truja. Tradicional dinar de germanor entre joves del poble

-A partir de les 21 h, al Recinte Firal des Mercadal Concert de Rudymentari. Amb el grup Hummus com a teloners i, en acabar, DJ Cash.

Ho organitzen: CE Mercadal i Es Far Cultural. Hi col·labora: Ajuntament des Mercadal.

-A les 22.45 h, a la plaça Constitució XI aniversari de l’Associació de Balls des Mercadal, amb l’actuació musical de Reynés.

Ho organitza: Associació de Balls des Mercadal Patrocina: Ajuntament des Mercadal

 

Diumenge 9 de juliol

-A partir de les 9 h, al camp de tir de Ses Moletes Tir al plat de Sant Martí. En acabar se celebrarà el lliurament de trofeus.

Ho organitza: tiradors locals i Delegació de Menorca de la Federació Balear de Caça. Patrocina: Ajuntament des Mercadal

-A les 20 h, a la plaça Pare Camps Espectacle familiar infantil «Les Vacances de Madame Roulotte», amb la pallasa La Bleda

 

Dilluns 10 de juliol

-A partir de les 19.30 h, al pati de l’escola CP Mare de Déu del Toro Teatre infantil amb en Sully. Seguidament, Joc de la oca santmartinera. Vine amb la teva camiseta més santmartinera a jugar a l’oca més nostra, on podràs xalar i menjar.

Ho organitza: Axuxines i Comissió de festes de Sant Nicolau Hi col·labora: Ajuntament des Mercadal

 

Dimarts 11 de juliol

A les 19 h, al centre del poble Cursa Popular Sant Martí 2023. Circuit urbà de 600 m a 2.400 m, segons les categories. CATEGORIES. Masculí i femení de: iniciació, benjamí, aleví, infantil, cadet, juvenil-júnior, elit i open. Veteranes femení i veterans masculí. INSCRIPCIONS: Es recomana fer la inscripció a la web www.elitechip.net. També es podran fer en el lloc de concentració 1 hora abans de l’inici de la prova.

Ho organitza: Ajuntament des Mercadal i Consell Insular de Menorca.

 

Dimecres 12 de juliol

A les 21 h, a la plaça Pare Camps XXIV Sopar de vesins i ball amb el grup No hi som tots & Tina Servera. Ens agradaria que féssiu extensiva aquesta convidada a tots els mercadalencs i mercadalenques que viuen fora del nostre municipi. Podeu apuntar-vos a l’Ajuntament fins al dimarts dia 11. Agrairíem a totes les famílies i persones que esperin a agafar taula fins que la brigada municipal les tengui totes muntades, que serà devers les 13 h del mateix dia del sopar. Moltes gràcies!

Ho organitza: Ajuntament des Mercadal. Hi col·labora: Kalise.

 

Dijous 13 de juliol

A les 19 h, al centre del poble Mercat d’Estiu des Mercadal. Hi trobareu varietat de productes.

A les 20.30 h, a la plaça de l’Església Glosat a càrrec del grup Soca de Mots.

A les 20.30 h, a la plaça Pare Camps Actuació musical a càrrec d’Eva Pons Trio.

Ho organitza: Ajuntament des Mercadal.

 

Divendres 14 de juliol

A les 19 h, al Geriàtric passacarrers a càrrec dels cantaires Lo millor de cada casa.

A les 20.30 h, a la plaça Pare Camps Festa juvenil dels superherois amb Ritmo Menorca. Vine a ballar disfressat de superheroi.

A les 22.30 h, a la plaça Constitució Ball amenitzat pel Duo Gazpacho.

A les 23 h, a la plaça Pare Camps Tradicional Ball des Pastisset amb l’actuació musical del grup Remembers. Seguidament conclourà la festa el grup mercadalenc Black Pearl.

Ho organitza: Ajuntament des Mercadal.

 

Dissabte 15 de juliol

-A les 12 h, a la Sala Multifuncional Sortida dels Gegants des Mercadal, en Martí i na Maria. Animarà la cercavila la Banda de Música des Mercadal. Arribats a la plaça Constitució, donarà inici la batucada des Mercadal, Batumba, amb moltes ganes de festa.

-A les 17 h Repic de campanes. Serà quan el fabioler, Francesc Gomila Pons, anirà a l’Ajuntament a demanar permís per començar la festa i hi sonarà el primer toc de fabiol. Seguidament, anirà a ca la caixera sobreposada, Raquel Lozano Triay, al carrer Mirada del Toro, 27, i junts aniran a cercar labandera de Sant Martí a l’Ajuntament. Tot seguit aniran replegant els altres caixers de la qualcada fent la volta pels carrers de la vila. Després que tots els caixers s’hagin incorporat a la qualcada, es dirigiran als domicilis del caixer pagès, Jordi Pons Marquès, i del caixer casat, Frans Triay Sintes. Al mateix temps, cercavila amb la Banda des Mercadal, dirigida per Litus Arguimbau, i passacarrer dels Gegants des Mercadal, que passejaran pels carrers principals de la població juntament amb la Colla de Geganters de Maó.

A les 18 h Replec del caixer capellà, Mn. Joan Tutzó Sans, a la plaça de l’Església. Tot seguit, es dirigiran cap al carrer Lepanto, 11, a cercar el caixer batle, Tóbal Pons Sintes, que presidirà la qualcada. Una volta s’haurà completat la comitiva, es dirigiran a l’Ajuntament, on el caixer batle rebrà de mans de Joan Palliser Riudavets, batle del municipi, el bastó que l’acredita com a màxima autoritat de la qualcada. Llavors, seguiran el recorregut pels carrers del poble fins arribar a la plaça Constitució, on tindrà lloc, a partir de les 19 h, el tradicional jaleo. En acabar, es farà el caragol pels carrers cèntrics del poble.

A les 23.45 h, a l’església de Sant Martí Celebració de les solemnes completes, amb l’assistència de caixers i autoritats. Durant aquest acte, els caixers més joves repartiran les tradicionals candeletes. És típic dur la candela encesa fins a arribar a la beguda de caixers. Acabat l’acte, recepció oficial per a autoritats i convidats a l’Ajuntament. Tot seguit, es farà la beguda de caixers de la qualcada al mateix Ajuntament.

 

Diumenge 16 de juliol

A les 8.30 h Diana a càrrec del grup de joves de la Banda de Música des Mercadal.

A les 9.00 h Sortida del fabioler, que inicia el mateix recorregut que el dia anterior.

A les 11.00 h, a la plaça Constitució Tradicional jaleo i posterior lliurament de canyes verdes. Seguidament, missa solemne a l’Església de Sant Martí amb l’assistència de caixers, caixeres i autoritats, en el transcurs de la qual es repartirà l’aigua-ros. En acabar, anirem cap a la recepció que oferirà l’Ajuntament als caixers i a la resta del poble a la Sala. Durant aquest acte, el batle rebrà la bandera per part de la caixera sobreposada. Després d’aquesta recepció, els caixers acompanyaran el caixer batle i el caixer capellà fins als seus respectius domicilis per acomiadar-se, i es farà el darrer toc de fabiol.

Al capvespre, els caixers repartiran l’aigua-ros per les cases del poble.

A les 21 h, a la plaça del Pare Camps Actuació amb el grup de música tradicional Xalandrí

A les 22.30 h, a la mateixa plaça Ball amb el grup Bluemoon.

Seguidament, revetla amb l’actuació del grup Fandango all stars.

 

Dilluns 17 de juliol

Jornada de portes obertes a la piscina municipal. L’horari de la piscina serà de les 8.00h a les 20.00 h.

A les 11.00 h, a l’església de Sant Martí Missa en record dels naturals i vesins des Mercadal que han mort en el transcurs de l’any.

A les 12.00 h, al pati de l’escola CP Mare de Déu del Toro Festa infantil de l’escuma. Activitat per els fillets i filletes majors de 7 anys. Els menors de 7 anys hauran d’anar acompanyats tota l’estona d’un adult que se’n faci responsable.

A partir de les 19.30 h, al pati de l’escola CP Mare de Déu del Toro Jocs populars de tota la vida amb Sa Xaranga

A les 21.30h, a la plaça del Pare Camps Ball amb el duo Feedback.

A les 23.00 h, a la zona pública de ses Alzines Focs artificials de Sant Martí.

Seguidament, a la plaça del Pare Camps Per acabar les festes de Sant Martí, concert del grup Coverland. Aquest quartet musical versiona tot tipus de música per poder ballar i cantar fins al final.

pujar