Thalassa

Esdeveniment passat
Es Castell - Portes obertes
diumenge 26 de març 2023 - Tot el dia
Centre del patrimoni marítim de Menorca

Detalls

Aquest diumenge, 26 de març, se celebrarà una jornada de portes obertes per presentar Thalassa, el nou centre dedicat al patrimoni marítim de Menorca, situat a les pedreres de s'Arraval Vella des Castell.

La jornada tindrà caràcter gratuït i estarà oberta a tota la ciutadania, i servirà per donar a conèixer el projecte expositiu, ja finalitzat.

Les portes obertes tindran lloc en horari de 10 a 13.30 h i de 17 a 20 h, i la jornada inclourà una actuació musical a càrrec de David Serra (Es Cau), a partir de les 18 hores.

L'aforament al centre estarà limitat i l'accés s'anirà regulant en funció del nombre de visitants.

Al llarg de la jornada, els integrants de l'associació Amics de la Mar Port Maó oferiran explicacions al voltant dels continguts del centre als visitants.

Web de l'Ajuntament des Castell amb més informació.

Localització

ThalassaThalassa. Patrimoni marítim de Menorca:
El nou centre exhibeix embarcacions tradicionals menorquines restaurades, que ha aportat l'Associació Amics de la Mar Port Maó, i que serviran per mostrar la importància del patrimoni marítim menorquí, descrit en el seu entorn natural, tècnic, social i cultural.

El recorregut expositiu explica les diverses tipologies d'embarcacions, mostrant els processos i les tècniques de construcció i les diferents formes de navegar.

A més, el centre vol preservar el llegat -material i immaterial- del patrimoni marítim menorquí per a les generacions futures, mostrant les relacions dels habitants de Menorca amb la mar al llarg de la història i explicant la importància social del món de les embarcacions tradicionals, així com el seu reflex cultural (literatura, pintura, música, etc). 

El nou equipament també vol esdevenir un referent pel que fa a la gestió de llegats, la difusió de la cultura marítima i la promoció del respecte i la preservació del medi ambient marí.

pujar